Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Reťazec mal nútiť schudnúť 60-kilovú servírku

Cassandra Smithová
Cassandra Smithová

WASHINGTON - Za diskrimináciu považuje zamestnankyňa amerického reťazca Hooters to, že ju zamestnávateľ pokarhal za jej váhu a nútil ju schudnúť. Servírky Hooters sú známe oku lahodiacimi mierami a chodia v ultrakrátkom oblečení.

Casandra Smithová, ktorá pracuje v Hooters v Michigane dva roky, v sťažnosti uviedla, že kvôli svojej váhe dostala pokarhanie a zamestnávateľ ju vyzval, aby si váhu dala do poriadku.

Na výročnej hodnotiacej schôdzi "bola prinútená zapísať sa do športového klubu, aby schudla a aby jej extra malá uniforma sadla", uvádza sa v sťažnosti.

Jej zamestnávateľ ju vyzval, aby podpísala záväzok, že si za mesiac nechá skontrolovať váhu, ak si chce zachovať pracovné miesto.

Servírky reťazca reštaurácií Hooters, ktorý má zastúpenie v celom svete, sú oblečené do uniformy skladajúcej sa z oranžových minišortiek a bieleho tielka s hlbokým výstrihom. Povinne musia mať podprsenku a pančuchové nohavice.

"Uniformy sú len v troch veľkostiach," uvádza Cassandra. "Malé, extra malé a extra-extra malé."

V čase, keď bola Cassandra pokarhaná za svoju váhu, vážila 60 kilogramov pri výške 1,72 metra. Teraz žiada odškodnenie najmenej 25 tisíc dolárov.

Firma Hooters podľa agentúry AFP údajne žiadnu sťažnosť ešte nedostala. "Žiadna pracovníčka v Michigane nebola nútená schudnúť, podnik nestanovuje žiadny strop pre váhu," uviedol hovorca podniku.

Výber dievčat sa riadi celkovou koncepciou podniku. Predobrazom servírok sú podľa hovorcu typické americké roztlieskavačky.

"Hooters vyberá dievčatá, ktoré najlepšie zodpovedajú tomuto obrazu," povedal hovorca o podniku, kde je z 25 tisíc zamestnancov 17 tisíc dievčat.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu