Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V aukcii sa predali dvaja duchovia za 1 445 eur

Fľašky s duchmi
Fľašky s duchmi

WELLINGTON - Za 2830 novozélandských dolárov (cca 1445 eur) predali v aukcii na Novom Zélande dve malé fľaštičky obsahujúce údajne ducha starého muža a malého dievčaťa. O internetovej dražbe, ktorá skončila v pondelok večer a prilákala cez 200 tisíc zvedavcov, informoval dnes spravodajský server BBC.

Predávajúca Avia Woodburyová vyhlásila, že duchovia ľudí, ktorí žili v jej dome v meste Christchurch v 20. rokoch minulého storočia, sú chytení exorcistom a uložení vo svätenej vode.

Woodburyová vraj vymetača do svojho domu povolala po tom, čo bola svedkom "bizarných aktivít". "Raz sa začala v kanvici sama od seba variť voda, inokedy som cítila, ako sa ma niekto dotýka na krku, počula som z druhých miestností hlasy, strácali sa mi veci a časom sa objavovali na podivných miestach," vypovedala žena. "Môj pes do niektorých miestností vôbec nevkročil a dcéra môjho brata, keď tu bola, mi povedala, že hovorila s nejakým malým dievčatkom," dodala.

Po zásahu vymetača v júli minulého roka sa vraj všetko vrátilo do normálu. Duch starčeka a dievčaťa boli bezpečne uložené do svätenej vody, ktorá ich "tak nejako uspí", uviedla Woodburyová. "Chcem sa ich zbaviť, pretože ma desia. Ale niekto iný by sa s nimi možno rád pohral," doplnila.

Webovú stránku ponúkajúcu duchov navštívilo počas týždňa takmer 220 tisíc ľudí, z ktorých mnohí pripojili aj svoje komentáre siahajúce od praktických tém typu, ako zabezpečiť, aby duchovia ostali v fľaštičkách, až po kritiku nemorálnosti predaja duchov.

Najvyššia ponuka v aukcii nakoniec vzišla od firmy vyrábajúcej elektrické cigarety, ktorá údajne zatiaľ zvažuje, čo s duchmi urobí.

Peniazmi získanými predajom Woodburyová zaplatí exorcistovi, zvyšok venuje charitatívnej organizácii, ktorá bojuje proti týraniu zvierat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu