Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Víťazka Eurosongu Kristina: V skutočnosti som chudšia

Kristíne sa socha páči Zobraziť galériu (5)
Kristíne sa socha páči

BRATISLAVA/ŠUMIAC - Zvláštne a očakávané stretnutie. Tvár z dreva a živá tvár si pozreli priamo do očí. A to priamo pred davom ľudí na hlavnom námestí v horehronskom Šumiaci. Tak vyzeralo včerajšie stretnutie víťazky Eurosongu Kristíny so svojou drevenou napodobeninou Horehronie.

Ani studený vietor vejúci spod Kráľovej hole a namrznuté cesty nezabránili Kristíne so svojím tímom prísť na Horehronie a pozrieť si sochu z topoľa, ktorá vyrastala spod rúk rezbára Martina Kalmana.

„Je to super a naozaj krásne. Vystihol aj hlavné črty kostýmu, ale v skutočnosti som chudšia,“ to bola prvá reakcia Kristíny Pelákovej po vzhliadnutí jej takmer sedemstokilogramovej podobizne. V Šumiaci ju čakalo niekoľko domácich, ktorí sa túžili pred súsoším odfotiť so živou interpretkou.

Nás zaujímalo, ako zhodnotí Kristína rezbárov odhad jej ženských proporií. Najmä mužská časť publika totiž ešte počas vyrezávania horúčkovito diskutovala o tom, či Martin Kalman dobre odhadol najmä hrudný kôš. Kristína na túto otázku reagovala so smiechom.

„Toto vôbec nehodnotím, dôležité je, že socha je naozaj prekrásna a hlavne sa teším na konečný výsledok,“ dodala speváčka. V Šumiaci na Kristínu čakalo dielo v hrubej podobe tak, ako ho rezbár urobil za dva dni.

Teraz bude dokončovať detaily a hlavne musí drevo ošetriť. Možno sa nakoniec umelci dohodnú aj na spoločnom postupe pri určení ďalšieho osudu súsošia Horehronie. Zo Šumiaca sa tím Kritíny presunul do Brezna.

V miestnom klube Sírius tam po polnoci uviedli do života maxisingel Horehronie. Žinčicou ho pokrstil Pavol Sokol z Banskej Bystrice, ktorý sa stal poslucháčskym víťazom o o najoriginálnejší spôsob krstu CD.

Viac o soche Kristíny a Horehroní si môžte prečítať TU.



Zdroj: www.horehronec.sk ; Foto: Horehronec.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu