Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kauza Horehronie: Ide v tom aj superstaristka Láncošová! A bude súd!

Kristína Peláková a Lucia Láncošová. Zobraziť galériu (7)
Kristína Peláková a Lucia Láncošová.

BRATISLAVA – Hit Horehronie je originál! O tom sa snažil presvedčiť novinárov na včerajšej tlačovej konferencii tím okolo speváčky Kristíny Pelákovej (22) alias Kristiny. Jej manažér dokonca obvinil exsuperstaristku Luciu Láncošovú (15), že práve ona na rôznych fórach útočila na víťaznú pieseň Eurovízie.

Minulý týždeň topky.sk priniesli informáciu, že je speváčka Kristina upodozrievaná z podvodu. Hit Horehronie, ktorý do Eurovízie prihlásili Kamil Peteraj a Martin Kavulič, sa vraj nápadne podobá na jednu macedónsku pieseň. Preto sa včera konala tlačová konferencia autorov, odborníkov a manažérskeho tímu mladej speváčky.

„Hudobný materiál sa vyznačuje istou mierou tematickej príbuznosti, ale melódie nemožno nazvať totožnými,“ tvrdí v posudku známy hudobník a dirigent Anton Popovič. Podľa iného odborníka – Rudolfa Geriho, sa piesne môžu zdať podobné, lebo európska moderná hudba sa komponuje len zo siedmich tónov mol-ovej stupnice.

Dokonca aj autor hudby Kavulič pripustil inšpiráciu zo zahraničia. „Spolupracoval som predtým so spevákom Lobom, ktorý robí orientálnu hudbu,“ vysvetlil možnosť, ako do piesne mohli vniknúť neslovenské hudobné prvky. „On je však Arab a s macedónskymi rytmami to nemá nič spoločné. Ja za svojou piesňou stojím na sto percent,“ dodal.

Manažér Kristíny Braňo Jančich sa viac venoval tomu, ako vlastne vznikla myšlienka, že Horehronie je plagiát. Dokonca z jeho úst padlo aj konkrétne obvinenie. „Vieme, že naša bývalá kamarátka a neúspešná superstaristka Lucia Láncošová vystupuje na fórach proti tejto piesni. Ona to síce nespustila, ale výdatne to živila,“ povedal. 

V súvislosti s touto kauzou sa zrejme uskutoční aj súdne konanie. Naznačil to práve Jančich. „Budeme sa brániť a postupovať ďalej len súdnymi krokmi,“ vyjadril sa. Jednou zo žalovaných sa môže stať hudobná teoretička Yvetta Kajanová, ktorej výroky podporili teóriu o skopírovaní macedónskej melódie.

Podľa vášho názoru, ktorý ste vyjadrili TU, sa piesne na seba nepodobajú.

 

Sledujte TopkyTV: Braňo Jančich, Martin Kontúr z STV a Kristína o kauze Horehronie!



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu