Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Do boja proti vyhadzovaniu potravín nasadili sliepky

ilustračné foto
ilustračné foto

BRUSEL - Zastupiteľstvo belgického mesta Mouscron prišlo na originálny spôsob, ako znížiť množstvo zvyškov potravín vyhadzovaných do zmiešaného odpadu, a tým aj celkový objem odpadu vôbec. Ponúka svojim občanom zadarmo sliepky, aby ich mohli zvyškami potravín živiť, a odpad tak efektívne zužitkovať. Odmenou pre tých, ktorí na program pristúpia, sú čerstvé vajíčka, informovala na svojich stránkach BBC.

Rodinám, ktoré majú dosť miesta pre menší chov sliepok, napríklad zodpovedajúcu záhradu, ponúka mesto bezplatne poskytnúť primeraný počet sliepok. Kto sa do programu zapojí, musí sa zaviazať, že po dva roky sliepky ani nezje, ani sa ich inak nezbaví. Kŕmiť ich má prevažne potravinovými zvyškami z domácnosti, pričom odmenou mu bude náležité množstvo čerstvých vajec, ktoré mu sliepky znesú. Občania, ktorí ešte nikdy sliepky nechovali, dostanú od mesta tiež odborný návod, ako na to.

Cieľom kuriózneho projektu je znížiť množstvo komunálneho odpadu, v ktorom sa objavuje zbytočné množstvo potravinových zvyškov. Mesto už prvú, skúšobnú fázu projektu s úspechom uskutočnilo, pre druhé kolo má k dispozícii zatiaľ 50 sliepok. O aký druh nosníc ide, nezverejnili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu