Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pod vodou vydržal na jeden nádych viac ako 19 minút

ilustračné foto
ilustračné foto

ST. GALLEN - Švajčiar Peter Colat vytvoril v nedeľu v švajčiarskom St. Gallene nový rekord. Pod hladinou vydržal na jeden nádych 19 minút a 21 sekúnd. Doterajší najlepší výkon tak prekonal o 19 sekúnd.

Desať minút pred pokusom potápač dýcha čistý kyslík z kyslíkovej fľaše. Potom sa nadýchne a snaží sa vydržať pod vodou čo najdlhšie. Meria sa čas, kedy sú dýchacie cesty pod vodou.

"Starý rekord 19 minút a 2 sekundy Nicolu Putignana z Talianska bol prekonaný o 19 sekúnd," uviedol Colat (38) na svojich internetových stránkach. Svoj výkon chce nechať zapísať do Guinnessovej knihy rekordov.

Colat je niekoľkonásobným švajčiarskym majstrom v rôznych potápačských súťažiach. Po prvýkrát vraj rekord v potopení na nádych na čas dosiahol v roku 2008. Vtedy vydržal pod vodou 16 minút a 32 sekúnd. K potápaniu sa dostal v roku 1995, kedy s priateľmi trávil dovolenku na gréckom ostrove Korfu. Zo srandy sa potápali v bazéne a skúšali, kto dlhšie vydrží pod vodou. Mal najlepší výsledok a naviac sa stále zlepšoval. O potápanie sa potom začal vážne zaujímať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu