Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

EXKLUZÍVNA PREMIÉRA: Hudba z Marsu sa na Eurosongu predvedie "mafiánskou" piesňou!

Hudba z Marsu vsadila na Zobraziť galériu (5)
Hudba z Marsu vsadila na "mafiánsky" pohreb

BRATISLAVA - Topky.sk vám v exkluzívnej premiére prinášajú morbidný, absurdný, prekvapivý, ale najmä vtipný videoklip Hudby z Marsu k súťažnej eurovíznej skladbe Final Song. Kapela tentokrát nenechala nič na náhodu a k spolupráci prizvala známeho filmára Mareka Šulíka, ktorý mal pod palcom aj strih k najoceňovanejšiemu slovenskému dokumentu Ako sa varia dejiny.

Hudba z Marsu použila svoj typický, špecifický rukopis - smutný text, veselý aranžmán. V piesni ako vystrihnutej z Kusturicovho filmu cítiť vplyv ska, punku, disca, balkánskej, rómskej a ruskej hudby. Vo Final Songu sa 3 jazyky (rómsky, anglický a slovenský) striedajú úplne prirodzene a nenútene.

Marek Šulík vypracoval scenár tragikomického mafiánskeho pohrebu, pri ktorom Aviu s MP plošinou nasleduje smútočný sprievod na čele s farárom, miništrantami a vdovou s urnou. Pozostalí nakoniec po rôznych peripetiách dorazia na pietne miesto, kde rozptýlia popol nebohého mafiánskeho bosa. Z Hudby z Marsu sa stáva pohrebná kapela a z jej kapelníka Štofa fúzatý holubár zaľúbený do vdovy.

Kamery, alebo lepšie povedané fotoaparátu Canon D5, sa chopil profesionál Tomáš Stanek. Šikovným použitím rôznych objektívov a filtrov dosiahol nádherný obraz pripomínajúci celovečerný výpravný film. Exteriéry sa natáčali pri kaplnke svätej Rozálie pri obci Štefanová, ktorá bola zátiším napríklad aj vo filme Vivat Beňovský.

Okrem priateľov skupiny a speváčok z folklórneho súboru Trnafčan účinkovali vo videoklipe aj fanúšikovia z Dolnej Krupej a herci z divadelného súboru Disk. Jednu z hlavných postáv (anglického funebráka - šoféra Avie) stvárnil Štajo, autor a interpret známej spartakovskej hymny.

Hudba z Marsu dúfa, že kvalitným klipom s etno atmosférou by mohla zaujať aj v zahraničí a púšťa sa do boja v národných kolách Eurosong Contest 2010. Minulý rok skupina príjemne prekvapila ethno/disco skladbou Na hubách, tento rok útočí na finále Final Songom!

 

Hudba z Marsu: Final Song



Hudba z Marsu: Final song
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu