Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Reakcia na diskusiu o autosalónoch na Slovensku

ilustračné foto
ilustračné foto

Reagujeme na vzniknutú diskusiu v médiách o nepotrebnosti dvoch autosalónov na Slovensku. Radi by sme prezentovali reálne fakty prostredníctvom čísiel.

Jedným z hlavných ukazovateľov kvality autosalónov je počet automobilových značiek zastupovaných importérmi. Zatiaľ čo na jar 2009 v Bratislave importéri zastupovali 33 značiek, v Nitre len dve. Úroveň svetových autosalónov sa meria aj prostredníctvom počtu výstavných premiér. Návštevníci v Bratislave ich mohli vzhliadnuť 55, kým v Nitre sa ich objavilo menej ako 10.

Čo sa týka rozdielov v uvedených ukazovateľoch, nejedná sa o nový trend, tieto rozdiely boli badateľné už v roku 2008. Autosalón v Bratislave v roku 2009 pod vplyvom neľahkej ekonomickej situácie v automobilovom priemysle bol o niečo slabší v porovnaní s jeho predchádzajúcim rekordným ročníkom 2008.

Návštevnosť, počet vystavovaných premiér, reprezentatívne zastúpenie prémiových automobilových značiek potvrdzujú pevné postavenie Bratislavského autosalónu v Stredoeurópskom regióne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu