Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Prázdninové teplé počasie bude aj v úvode školského roka

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Teplé počasie, ktoré si školáci mohli užiť takmer počas celých prázdnin, bude prevládať aj začiatkom školského roka. Najbližší víkend sa však podľa Pavla Beránka zo Slovenského hydrometeorologického ústavu má ochladiť.

Dáždniky a pršiplášte si školáci nebudú musieť zobrať len počas prvých školských dní.

"Letné počasie bude pokračovať do piatku," povedal Beránek. Teploty sa budú pohybovať od 25 do 31 stupňov Celzia. Počas prvého septembrového víkendu sa však školáci pravdepodobne na kúpaliská nebudú môcť vrátiť. Meteorológovia totiž očakávajú výrazné ochladenie na 17 až 24 stupňov Celzia.

Podľa Beránka bolo počasie v júli a auguste oproti dlhodobému priemeru výrazne teplejšie. Prázdninujúce deti sa tak mohli vyblázniť na kúpaliskách, užiť si dovolenky či výlety. "Prevažovali slnečné dni, maximálna teplota bola 36 stupňov 2. augusta," povedal Beránek.

Do troch tisícok základných a stredných škôl od druhého septembra nastúpi viac ako 700.000 školákov. Hoci hlavne prváci majú z nového školského roka obavy, niektoré deti sa možno do školy už aj tešili. Na linke dôvery totiž počas leta zaznamenali viaceré "sťažnosti" na prázdninovú nudu. Deti žiadali rady, ako tráviť voľný čas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu