Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Popcorn je zdravý ako ovocie!

LONDÝN – Pukance sú zdravé. Majú údajne rovnaké množstvo antioxidantov ako ovocie. Tie pomáhajú znižovať riziká ochorenia srdca a rakoviny.

Doteraz sa nevedelo, že aj niektoré potraviny podávané ako rýchle občerstvenie a celozrné cereálie sú tiež významným zdrojom týchto látok.

Polyfenoly sú rastlinné substancie, ktoré sú v ovocí a zelenine, ako aj v orechoch, olivách, čajových lístkoch a hrozne. Pôsobia ako antioxidanty a odstraňujú z tela voľné radikály, ktoré môžu poškodiť bunky a tkanivá v tele. Polyfenoly majú až desaťkrát väčšie antioxidačné účinky ako vitamíny C a E.

"Sme prekvapení ako veľa polyfenolov sme našli v popcorne. Je to asi preto, že nie je technologicky spracovávaný,“ povedal americký chemik Joe Vinson. Miska popcornu obsahuje rovnaké množstvo polyfenolov ako jablko. Vedci prišli s týmito zisteniami týždeň po tom, ako iná štúdia upozornila, že popcorn predávaný v kinách ohrozuje zdravie detí, pretože obsahuje veľa soli. To môže prispieť k vysokému krvnému tlaku v neskoršom veku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu