Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Novoročné predsavzatia vraj môžu napáchať viac zla ako úžitku

LONDÝN - Viac škody ako úžitku vraj môžu napáchať predsavzatia, ktoré si ľudia kladú v prvých hodinách nového roka.

Upozorňuje na to britská dobročinná organizácia Mind, ktorá sa zaoberá psychickým zdravím. Odkazuje ľuďom, aby si na začiatku roka nekládli zbytočné ciele, ktorých nesplnenie sa môže podpísať na ich pocitoch a náladách, napísala na svojich internetových stránkach BBC.

Organizácia varuje, že tí, ktorí si naplánujú, že musia schudnúť alebo že podniknú zmenu v práci, smerujú k tomu, aby si vytvorili negatívny obraz o sebe. Keď sa im predsavzatia nebudú dariť plniť, môžu prepadať pocitom zlyhania a nedostatočnosti.

"Trestáme sa za nedostatky, ktoré si na sebe uvedomujeme, a kladieme si nerealistické ciele, ako zmeníme svoje chovanie," tvrdí predseda organizácie Mind Paul Farmer. "Takže nie je prekvapenie, že keď sa nám nepodarí predsavzatie dodržať, sme na tom ešte horšie ako na začiatku," dodáva.

Miesto toho, aby si ľudia stanovovali vysoké ciele, je podľa Mind lepšie chodiť do prírody a byť aktívny, pretože i trocha pohybu spúšťa endorfíny, ktoré "obstarávajú" dobrú náladu. Sebavedomie zasa ľuďom dodá, keď sa naučia niečo nového. Dobre sa budú cítiť, keď pomôžu niekomu vo svojom okolí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu