Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

V zoo chceli spáriť 2 medvedice, omyl zistili až pri cikaní

(Zdroj: SITA)

TOKIO - Ošetrovatelia populárneho ľadového medveďa, ktorého dopravili do zoo v severnom Japonsku, aby sa spáril s medvedicou, zistili, že ich plán je neuskutočniteľný. Prišli totiž na to, že on je vlastne ona, napísala dnes agentúra Reuters.

Štvorročný, krémovo sfarbený huňáč Cujoši, vážiaci 200 kilogramov, žije pokojným životom s medvedicou od júna v zoologickej záhrade v meste Kuširo. A podľa ošetrovateľky sa spolu často veselo zabávajú.

"Mysleli sme si, že je to samec, nemali sme o tom žiadne pochybnosti," povedala agentúre Reuters. "Ale jedného dňa sme si všimli, že cikajú rovnakým spôsobom. Tak sme sa nad tým zamysleli - či to medvedí samci robia rovnako. A keď sme sa na to začali dívať z tohto hľadiska, zrazu sme si neboli istí."

A tak po testoch DNA z chlpov Cujoši a "osobnej" prehliadke zamestnanci zoo zistili, že je to medvedia samica. Je nezvyčajné, aby nebolo pohlavie ľadových medveďov rozpoznané, uviedla ošetrovateľka.

V rozpoznaní pohlavných znakov vraj bráni dlhá srsť, obzvlášt u medvieďat. Medvedíka Cujoši označili za samca, keď mal tri mesiace.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu