Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Víťaz lotérie sa z výhry dlho netešil: Vlastná rodina ho zažalovala! Vraj porušil tento dôležitý sľub

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MAINE – Výhra v lotérii vás aj vašich blízkych nepochybne poteší. To však nie je prípad nemenovaného muža, ktorý síce vyhral 1,24 miliardy eur, no jeho život sa poriadne skomplikoval. Z bizarného dôvodu ho totiž zažalovala vlastná rodina.

Neznámy muž si kúpil víťazný tiket do lotérie Mega Millions v Libanone v štáte Maine 13. januára 2023. Vyhral tak sumu vo výške 1,35 miliardy dolárov (1,24 miliardy eur). To však viedla k tomu, že ho jeho rodina zažalovala, pretože sľúbil, že sa s nimi podelí. Právnik jeho rodiny tvrdil, že muž prisľúbil, že sa podelí o hotovosť otvorením miliónového zvereneckého fondu a zaplatením liečebných nákladov svojho otca.

Víťaz lotérie sa z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Samotný víťaz však žaloval svoju bývalú partnerku a matku svojej dcéry, pretože porušila dohodu o mlčanlivosti tým, že o jeho výhre povedala zvyšku rodiny. Vopred sa totiž dohodli, že o výhre dcére nepovedia, kým nedovŕši 18 rokov. To viedlo k právnej bitke, ktorá trvá dodnes. Na pozadí toho sa mužova vlastná rodina rozhodla, že ho zažaluje. V čestnom vyhlásení otec víťaza podľa denníka Daily Mail uviedol: „Povedal som mu ‚Nie si syn, ktorého som poznal‘. Nahneval sa, nazval ma diktátorom a hlupákom. Odvtedy som o svojom synovi nepočul, neurobil nič z toho, čo sľúbil.“

K zhoršeniu vzťahov údajne došlo mesiac alebo dva po tom, čo muž vyhral v lotérii. Vo vyhlásení podanom spolu s návrhom na sankcie voči matke jeho dcéry víťaz uviedol: „Urobil som chybu, keď som otcovi povedal, že som vyhral v lotérii, bez toho, aby podpísal zmluvu o mlčanlivosti. Náš vzťah sa potom rýchlo zhoršoval.“ Ďalšou komplikáciou je, že muž obvinil matku svojej dcéry z toho, že ho krivo obvinila z únosu ich dcéry. Údajne to prišlo po tom, čo jej muž odmietol zaplatiť dovolenku s novým priateľom.

Viac o téme: RodinaVýhraLotériaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu