Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Medzinárodná výstava v pohrebníctve šokovala: Pozlátená rakva aj motorka s truhlou! TOTO bol najväčší bizár

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto Tomáš Stríž)

BOLOGNA - Koncom prvého aprílového týždňa sa v talianskom meste Bologna konal veľtrh TanExpo v obore pohrebníctva. Každé dva roky sa na ňom stretávajú spoločnosti pôsobiace v pohrebníctve a to od správcov cintorínov až po výrobcov najkvalitnejších a exkluzívnych rakiev či ďalších produktov. Aj tento rok mali možnosť vidieť návštevníci to najlepšie z oboru.

Na výstave TanExpo v Bologne sa stretávajú riaditelia a spoločnosti pohrebných služieb, kamenári, veľkoobchodníci, kvetinári, či správcovia cintorínov a krematórií. Tento rok sa výstava konala od 4. do 6. apríla. Na svoje si prišli aj bežní návštevníci, ktorí mali možnosť vidieť to najlepšie, čo sa dá v tomto obore ponúknuť.

Medzinárodná výstava v pohrebníctve
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Repro foto Tomáš Stríž)

"Bola tam jedna rakva, ktorej sa nedalo chytiť, pretože aj dotykom by sa mohla narušiť, išlo o rakvu na ktorú môžete priamo napísať odkaz zosnulému. Ďalšia rakva bola vykladaná srdiečkami - srdiečko sa dalo vybrať a zo zadnej strany nechať tiež odkaz. Absolútnym vrcholom bola rakva lepená zlatom. Tá je pre bohatšiu vrstvu, ktorá si ju môže dovoliť," vyjadril sa pre Topky.sk Tomáš Stríž, ktorý sa okrem šperkárstva venuje aj pohrebníctvu.

"Najbizarnejšie boli urny, do ktorých sa vsype popol. Tie boli navrhnuté pre všetky fashion maniačky alebo ľudí, ktorí majú radi módu. Kabelka bola vyrobená z dreva a kože a zo spodnej strany je otvor, kde sa vsype popol alebo len jeho časť. Ďalej tam boli malé urničky, ktoré vyrába Bohemia Crystal. Za mňa sú tie rakvy už veľmi zmodernizované a podľa mňa Slovensko je trošku konzervatívna krajina. Robím v pohrebníctve už od detstva a myslím si, že niektoré veci by u nás zostali nepochopené," dodal. V rodine Strížovcov je tak už štvrtou generáciou pohrebákov. Okrem iného tam boli vystavené luxusné pohrebné autá ako Maserati či Tesla, pri ktorý sa ceny pohybovali okolo 250-tisíc eur.

Zábery z medzinárodnej výstavy pohrebníctva v Bologni (Zdroj: Tomáš Stríž)

Viac o téme: Výstava VeľtrhBolognaTanExpo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu