Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pri čistení chladničky určite zabúdate na skrytý malý otvor: Je plný špiny a slizu, tu ho nájdete!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Nezáleží na tom, ako dôkladne čistíte svoju chladničku, existuje jedno miesto, na ktoré pravdepodobne zabúdate. Upozornila naň britská influencerka, ktorá svojím videom na TikToku vydesila ľudí.

Influencerka Chloe vo videu na sociálnej sieti upozornila na málo známy otvor v chladničke, ktorý sa môže upchať slizom, aj keď je zvyšok spotrebiča čistý. „Nezabudnite vyčistiť svoj otvor,“ uviedla v popise videa, ktoré získalo viac ako 2,4 milióna zhliadnutí. Reč je o odvodovom otvore chladničky, ktorý odvádza vodu a iné tekutiny do odtokovej misky. Iba málokto dôkladne čistí túto časť chladničky, preto je obvykle zanesená skutočne nechutne vyzerajúcimi či páchnucimi vecami.

Tento otvor sa môže upchať čiastočkami jedla alebo inými úlomkami, čo vedie pretečeniu. To môže spôsobiť hromadenie stojatej vody a iných nečistôt, čo môže mať za následok nepríjemný zápach a dokonca ohroziť chladiacu schopnosť vášho spotrebiča. Presne toto sa stalo aj Chloe. Netreba dodávať, že diváci boli šokovaní a priznali, že o tomto otvore v chladničke netušili. „O tom som nikdy nepočula,“ uviedla jedna z komentujúcich. „Stále sa snažím nájsť otvor v chladničke,“ pridala sa ďalšia.

V ďalšom videu Chloe vysvetlila, že otvor vyčistila za pomoci vatovej tyčinky do uší a špinu povyťahovala slamkou. Nezabudla ani na dezinfekciu. Odborníci na opravy na portáli doityourself.com odporúčajú najprv odpojiť spotrebič, aby ste predišli úrazom elektrickým prúdom. Najlepší spôsob, ako vyčistiť tento otvor, je nasypať doň jednu čajovú lyžičku sódy bikarbóny a potom použiť asi dve šálky teplej vody, ktorú do otvoru aplikujete pomocou striekačky.

@thesimplemum Replying to @Chris this was not the planned content for today, life takes strange turns… #cleantok #cleaning #ukmum ♬ original sound - The Simple Mum

Netreba zabúdať ani na nádobu, ktorá zberá kvapaliny z chladničky. Dostanete sa k nej po odstránení prednej mriežky chladničky. Poriadne ju vyumývajte v teplej vode a pokojne použite aj bežné čistiace prostriedky. Po vyčistení ju opäť vložte na svoje miesto v chladničke. „Teraz môžete znova zapojiť chladničku do elektriky,“ uviedli odborníci a dodali, že tento proces by ste mali opakovať každé dva až tri mesiace.

Viac o téme: ChladničkaDomácnosťUmývanieOtvor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu