Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Brnkanie Al Caponeho bendža a mrazivý úsmev Teda Bundyho: Duchovia týchto zločincov strašia dodnes

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Profimedia/Getty Images)

LONDÝN – Na Valentína pred viac ako deväťdesiatimi rokmi si Al Capone objednal masaker, pri ktorom zomrelo niekoľko členov konkurenčného gangu. Jeho duch však vo väzení údajne straší dodnes. Ani zďaleka pritom nie je jediný zločinec, ktorého duch máta živých.

Ubehlo už 95 rokov od masakru na svätého Valentína, krvavého zásahu, ktorý si údajne objednal známy gangster Al Capone. Po vražednej kariére v 20. a 30. rokoch bol americký zločinecký boss nakoniec uväznený, no jeho nepokojný duch sa podľa niektorých stále skrýva vo väznici s najvyššou ostrahou, kde strávil päť rokov. A nie je jediným duchom zločinca, ktorý stále desí živých.

Brnkanie Al Caponeho bendža
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Al Capone a jeho bendžo

Al Capone sa narodil 17. januára 1899 talianskym prisťahovalcom. Prezývaný „Scarface“ šéfoval gangu Chicago Outfit v USA, ktorý sa špecializuje na vydieranie, pašovanie a mäsiarstvo. Predpokladá sa, že práve Al Capone stál za masakrom na deň svätého Valentína v roku 1929, keď bolo zastrelených sedem členov konkurenčnej skupiny Bugs Moran's North Side Gang. Nakoniec bol v roku 1933 odsúdený za daňové úniky a uväznený v Alcatraze, neslávne známej ostrovnej pevnosti. V roku 1939 ho prepustili. Zomrel v roku 1947 ako 48-ročný. Dnes je „The Rock“, ako bolo väzenie známe, turistickou atrakciou. Návštevníci a zamestnanci však tvrdia, že stále počujú mrazivé brnkanie Caponeho bendža vychádzajúce z jeho bývalej cely, informuje britský denník Daily Star.

Al Capone
Zobraziť galériu (6)
Al Capone  (Zdroj: TASR/AP)

Dvojitý teror Ronnieho a Reggieho Krayovcov

Londýnski gangstri Ronnie a Reggie Krayovci, ktorí riadili kriminálne impérium nazývané The Firm, boli v roku 1969 uväznení na doživotie za vraždu. Jeden z nich zomrel v roku 1995 a druhý v 2000. V roku 2017 však dve ženy zažili po návšteve Ronnieho bývalej cely vo väznici Shepton Mallet v Somerset šok. Spolu s bratom tam boli v 50. rokoch zavretí za to, že sa vyhýbali štátnej službe. Pri spätnom pohľade na fotografie, ktoré návštevníčky urobili vo vnútri, uvideli strašidelnú ruku s prsteňom, ako keby sa nad nimi vznášal Ronnie, píše britský denník. Návštevník krčmy Blind Beggar vo Whitechapel, kde Ronnie Kray v roku 1966 zastrelil rivala Georgea Cornella, tiež cítil, ako ho na záchodoch v pivnici sleduje vrahov duch.

Brnkanie Al Caponeho bendža
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Duch vo viktoriánskych šatách

Jack Rozparovač je stále neidentifikovaný sériový vrah, ktorý v roku 1888 pripravil o život päť žien v londýnskom East Ende. O dvoch z nich, Annie Chapmanovej a Mary Jane Kellyovej, je známe, že popíjali v krčme Ten Bells v Spitalfields neďaleko dejiska ich vraždy. Podľa britského denníka zamestnanci odvtedy hlásili čudné hlasy a niektorí dokonca spozorovali strašidelného muža oblečeného vo viktoriánskych šatách a cylindri. Domnievali si, že by to mohol byť duch samotného bezcitného násilníka.

Mrazivý úsmev Teda Bundyho

Legenda hovorí, že americký sériový vrah Ted Bundy, ktorý v 70. rokoch zabil najmenej 30 žien, išiel v roku 1989 na elektrické kreslo so zlým úsmevom na tvári. Dokonca aj po jeho smrti stráže v zariadení v štátnej väznici na Floride hlásili, že videli vraha, ktorý sa stále usmieval. Keď sa však k duchovi priblížili, zmizol. Iní zamestnanci podľa britského denníka tvrdili, že videli Bundyho ducha v jeho cele, ktorý im povedal: „No, všetkých som vás porazil, nie?“

Brnkanie Al Caponeho bendža
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Duch vrahyne, ktorá nikdy neodišla

Počas natáčania filmu Monster z roku 2003 o sériovej vrahyni Aileen Wuornosovej, herečka Charlize Theronová počula desivé príbehy o duchovi mŕtvej násilníčky. Bývalá prostitútka Wuornosová bola v roku 2002 popravená smrtiacou injekciou za okradnutie a zastrelenie šiestich svojich klientov. Herečka však zistila, že v rezorte Last Resort Bar v Port Orange na Floride, kde sa vrahyňa zdržiavala, sa stále zdržiava jej duch. „Zhasínali sa svetlá, niečo hádzalo kopu nožov do steny,“ uviedla. Časť Wuornosovej popola bola rozptýlená na neďalekom strome a zamestnanci baru hlásili, že sa rôzne veci bezdôvodne pohybujú, aj keď v miestnosti nikto nie je, uviedol britský denník. Majiteľ Al Bulling povedal: „Prichádza sem, pretože nikdy neodišla.“

Brnkanie Al Caponeho bendža
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Profimedia)

Duch zlého doktora straší väzňov

Je tomu 20 rokov, čo sa sériový vrah Harold Shipman 13. januára 2004 obesil vo svojej cele vo väznici Wakefield. Tento lekár bol zodpovedný za vraždu najmenej 250 svojich pacientov. O tri roky neskôr sa objavili správy, že nový obyvateľ cely Roy Whiting, ktorý v roku 2000 zavraždil osemročnú Sarah Payneovú, bol príliš vystrašený na to, aby tam spal. Veril, že ho prenasleduje Shipmanov duch, pretože počul strašidelné zvuky, píše britský denník.

Viac o téme: DuchJack RozparovačTed BundyAl CaponeRonnie a Reggie Kray
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu