Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Milovníka zvierat v parku napadol jeleň: Nasledoval zúfalý súboj, k tragédii veľa nechýbalo, pozrite!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOTTINGHAM – Jeleň zaútočil na muža po tom, čo sa neuvážene priblížil k divému zvieraťu a ignoroval bezpečnostné varovania v parku s divou zverou. Incident zachytil fotograf divokej prírody, ktorý bol v tom čase v parku. Podľa jeho slov muž ignoroval jeleňovo varovanie.

Milovník zvierat sa pokúsil pohladiť samca jeleňa. Tomu sa to ale nepáčilo a na muža zaútočil. Šokujúce zábery zachytávajú muža, ktorý mal oblečený čierny kabát, čierne tepláky a tenisky, ako sa drží jedného z jeleních parohov v zúfalej snahe zabrániť vážnemu zraneniu. Zviera ho následne zrazilo na zem a zdá sa, že vtlačilo rohy do mužovho tela. Našťastie sa návštevník parku dokázal zdvihnúť zo zeme a uniknúť jeleňovi skôr, ako ho vážne zranil, informuje britský denník Daily Mail.

Incident sa stal v parku Wollaton Hall & Deer Park v anglickom Nottinghame, kde žijú dve stáda divých jeleňov. Predstavitelia parku upozorňujú návštevníkov, aby sa k jeleňom nepribližovali príliš blízko, a odporučili držať sa od zvierat vo vzdialenosti viac ako 50 metrov. Návštevníci by sa tiež mali zdržiavať len v blízkosti chodníkov a vyhýbať sa trávnatým plochám. „Jelene môžu vyzerať nežne, ale sú to mocné stvorenia a môžu byť nepredvídateľné v každom ročnom období,“ uviedli predstavitelia na oficiálnej webovej stránke parku.

Zábery zachytil fotograf divokej prírody Chris Golightly. Podľa jeho slov už videl množstvo ľudí, ktorí sa pokúšali priblížiť k jeleňom. „Tieto zábery ukazujú, čo sa môže stať, ak ľudia ignorujú radu držať si od jeleňa odstup,“ uviedol pre britský denník. „Zaujímalo by ma, prečo ľudia vystavujú seba a zviera riziku len kvôli fotke. Tento úbohý jeleň už mal dosť toho, že ho otravovali, a varoval ostatných tým, že stiahol parohy, ale ľudia to ignorovali,“ dodal Golightly.

Viac o téme: ParkJeleňútok Muž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu