Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hrôzostrašný príbeh siroty z Ukrajiny šokoval svet: Konečne rozlúštili najväčšiu záhadu o Natalii!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Investigation Discovery)

LAFAYETTE - Prípad dievčiny menom Natalia Grace šokoval pred rokmi ľudí na celom svete. Doteraz je v ňom mnoho otáznikov, no ten najdôležitejší sa údajne už podarilo vyriešiť. Týka sa veku Natalie, ktorý až donedávna nebol známy a aj ona sama tvrdila, že nevie, koľko presne má rokov.

Hrôzostrašný príbeh dievčaťa vyvoláva zimomriavky. Bol o ňom dokonca nakrútený dokument s názvom "The Curious Case of Natalia Grace (Podivuhodný prípad Natalie Grace), ktorý bol odvysielaný minulý rok. Približuje, že Nataliu si v roku 2010 adoptovali Michael a Kristine Barnettovci z Indiany. Boli v tom, že ide o šesťročnú sirotu z Ukrajiny. 

Hrôzostrašný príbeh siroty z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Investigation Discovery)

Mysleli si, že je dospelá

Postupom času však začali mať podozrenie, že v skutočnosti ide o dospelú 22-ročnú ženu trpiacu dwarfizmom, čiže trpasličím vzrastom, ktorá predstiera, že je dieťa. Dokonca sa im podarilo súdnou cesťou dosiahnuť, že jej bol legálny zmenený dátum narodenia na rok 1989. Tvrdia, že ich v dome terorizovala a snažila sa im ublížiť. Vraj pod jej posteľou našli dokonca nože, v dôsledku čoho sa začali báť o svoju bezpečnosť. 

Pravdu odhalila analýza chrupu

Rodina sa neskôr kvôli tomu presťahovala do Kanady a Natalii našla vlastný byt v USA. Manželia boli následne obvinení z nedbanlivosti za údajné opustenie dieťaťa. Michaela však nakoniec uznali nevinným a obvinenia voči Kristine boli stiahnuté. Teraz sa rozhodla prehovoriť aj samotná Natalia, ktorá posledných desať rokov žije s novou adoptívnou rodinou v Indiane. V novom dokumente sa podrobila viacerým lekárskym vyšetreniam, aby sa raz a navždy zistilo, koľko má naozaj rokov a či bola ešte dieťaťom, keď si ju adoptovali Barnettovci. Autori preto podrobili analýze röntgenové snímky chrupu dievčaťa, ktoré vznikli v roku 2011, keď žila so svojou prvou adoptívnou rodinou. 

Natalia si spomína, že v tomto čase jej vypadol mliečny zub, čo sa obvykle stáva deťom vo veku šesť až dvanásť rokov. Tvrdí však, že Kristine ju obvinila z toho, že si ho vytiahla sama zámerne. Zubár v súvislosti so snímkami hovorí o "nespochybniteľnom dôkaze". Vidno na nich totiž rastúci trvalý chrup v Nataliiných ďasnách pod mliečnymi zubami, z čoho jasne vyplýva, že v čase prvej adopcie nemohla byť dospelá. "Toto sa nedá nijak spochybniť ani sfalšovať, je to jasný dôkaz o tom, že bola vtedy dieťaťom," uviedol zubár v dokumente s tým, že Natalia mohla mať vtedy osem až deväť rokov. 

Toto tvrdenie bolo následne podporené výsledkami krvných testov, podľa ktorých môže mať teraz dievčina okolo 22 rokov. Ako reakcia na pôvodný dokument vznikol ďalší pod názvom "Podivuhodný prípad Natalie Grace: Natalia prehovorila", ktorý ponúka jej verziu príbehu. Vystupuje v ňom jedno z biologických detí Barnettovcov, ako aj samotný Michael, ktorý sa snaží vysvetliť niektoré zo svojich kontroverzných konaní. 

Viac o téme: SirotaDwarfizmusNatalia Grace
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu