Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Astronauti zverejnili FOTO vianočných osláv vo vesmíre: Nechýbali ani darčeky, pozrite na to!

(Zdroj: Instagram/astrojaws)

WASHINGTON - Posádka Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) zdieľala zábery svojej vianočnej oslavy z vesmíru. V súčasnosti je na ISS tím z Expedície 70, dlhodobej vesmírnej misie pozostávajúcej z astronautov z viacerých krajín.

Súčasnú posádku na ISS tvoria Jasmin Moghbeliová a Loral O’Harová z USA, Andreas Mogensen z Dánska, Satoši Furukawa z Japonska a Konstantin Borisov, Oleg Kononenko a Nikolai Čub z Ruska. Jasmin Moghbeliová zdieľala na Instagrame viacero záberov svojich kolegov astronautov s mikulášskymi čiapkami na hlavách. „Veselé Vianoce z ISS! Aj keď mi v tomto ročnom období obzvlášť chýbajú moji priatelia a rodina, nevymenila by som jedinečné spomienky, ktoré si vytváram, so svojou vesmírnou rodinou,“ napísala v príspevku.

Tiež vysvetlila, že spolu s kolegami našli pár spôsobov, ako stráviť sviatky. „Dnes sa všetci podelíme o sviatočné jedlo a spoločne ozdobíme koláčiky,“ uviedla Moghbeliová. Andreas Mogensen z Európskej vesmírnej agentúry tiež zdieľal fotografiu na Instagrame, na ktorej je oblečený v červenej košeli a mikulášskej čiapke. „Pozdrav z Medzinárodnej vesmírnej stanice!“ napísal Mogensen.

V príspevku sa podelil aj o detaily osláv Vianoc v kozme. „Tu na vesmírnej stanici máme 25. decembra voľno na oslavu Vianoc, kde spolu jeme špeciálne jedlo, relaxujeme a otvárame balíčky od našich rodín, ktoré prišli s posledným nákladným vozidlom,“ dodal. Príspevok na sociálnych sieťach publikovalo aj niekoľko ďalších astronautov, ktorí sa podelili o oslavu Vianoc vo vesmíre.

Viac o téme: AstronautVesmírna stanicaISSVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu