Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ľudí pobláznilo VIDEO, vidia na ňom dinosaurov! Keď to zbadáte, pôjdete do kolien

(Zdroj: Reddit/pisstoredindeeznuts)

MEXIKO – Optické ilúzie nás môžu poriadne potrápiť. Veľkú úlohu zohráva fantázia, ktorá nás prinúti vidieť aj to, čo na zábere v skutočnosti zachytené nie je. Príkladom je aj optická ilúzia, ktorá sa nedávno objavila na Reddite. Vidíte to aj vy?

Optické ilúzie sú ilúziami preto, lebo náš mozog ich interpretuje nesprávne. To, čo si myslíme, že vidíme, v skutočnosti ani nemusí existovať. Výnimkou nie je ani optická ilúzia na Reddite. Ide o krátke video, ktoré na prvý pohľad zachytáva niečo úchvatné – dinosaury. „Dinosaury túlajúce sa po Mexiku,“ uviedol používateľ sociálnej siete k záberom.

Pri bližšom pohľade je ale jasné, že o žiadne starodávne tvory nejde. Video je totiž prehraté opačne, od konca, a zachytáva skupinku bežiacich nosáľov. Ich na konci zvlnené chvosty však nápadne pripomínajú krky bylinožravých brachiosaurov. Keďže je video prehraté odzadu, vyzerá to tak, akoby nosále bežali chvostami napred.

Mnohí komentujúci priznali, že im chvíľu trvalo, kým si uvedomili, o čo v skutočnosti ide. „Trvalo mi dlho, kým som si uvedomil, že sú to nosále,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Vyzerajú ako malé brachiosaury,“ napísal ďalší. „To je jednoducho úžasné. Predstavte si, ako dlho im trvalo naučiť sa kráčať naopak,“ zažartoval tretí.

Viac o téme: DinosaurusOptická ilúziaNosáľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu