Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Žena si na vyšetrenie magnetickou rezonanciou vzala zbraň, kruto na to doplatila: Poriadny trapas!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WAUKESHA - Žena z Wisconsinu si zo sebou na magnetickú rezonanciu priniesla zbraň. Porušila tak pravidlo, v rámci ktorého si pacienti do prístroja nemôžu brať čokoľvek kovové. Draho za to zaplatila. Zbraň počas vyšetrenia vystrelila a guľka jej uviazla v zadku.

Technológia modernej medicíny je ohromujúca a zahŕňa procesy, ktorým väčšina bežných ľudí nerozumie. Spoliehame sa teda na odborníkov, ako sú rádiografi, aby nám povedali, čo robiť a čo nie. Jedna pacientka, ktorá si myslela, že to vie lepšie, porušila zásadné pravidlo pri vyšetrení magnetickou rezonanciou. Rýchlo však zistila, prečo existuje pravidlo nebrať so sebou do prístroja nič kovové. V čase vyšetrenia mala pri sebe ukrytú zbraň, ktorá však vystrelila guľku do jej zadku.

Žena si na vyšetrenie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Udalosti incidentu boli zverejnené v správe amerického Úradu pre potraviny a liečivá (FDA) a odhalili, že žena mala pri sebe železnú pištoľ, keď jej robili vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Správa vysvetlila, že pištoľ sa začala priťahovať k magnetu a vystrelila jediný výstrel, ktorý prenikol do ženinej pravej polovice zadku. „Pacientku vyšetril lekár na mieste, ktorý opísal vstupné a výstupné otvory ako veľmi malé a povrchové, prenikajúce len do podkožného tkaniva,“ informuje ďalej správa.

Lekári tiež dodali, že žena prešla predbežným preverovacím procesom, ktorý zahŕňa špecificky zbrane, a na všetky preverovacie otázky odpovedala nie. Prístroje magnetickej rezonancie fungujú tak, že vytvárajú extrémne silné magnetické pole a rádiové vlny, ktoré nútia protóny v tele, aby sa s ním zosúladili. Vytvárajú podrobné snímky vnútra tela, ale prítomnosť magnetického kovu môže potenciálne ohroziť pacienta, ako to bolo v prípade tejto nemenovanej ženy.

Viac o téme: Magnetická rezonanciaMRIZbraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu