Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Turista sa nevrátil z výletu v horách: Hororový objav po vyše dvoch mesiacoch! Ale to, čo našli pri jeho tele...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PAGOSA SPRINGS - Pátracia akcia po nezvestnom turistovi, ktorú spustili v Colorade pred niekoľkými mesiacmi, bola ukončená 30. októbra. Poľovníkovi, ktorý náhodou narazil na telo hľadaného v povodí rieky Lower Blanco, sa naskytol srdcervúci pohľad dokazujúci vernú lásku psa ku svojmu pánovi.

Sedemdesiatjedenročného Richarda Moorea, ktorý bol nezvestný takmer tri mesiace, našiel poľovník koncom októbra mŕtveho. Telo sa nachádzalo v povodí rieky Lower Blanco. Jeho pes, štrnásťročný teriér Finney, prežil a ležal vedľa svojho pána. Neskôr vyrazili na miesto leteckí záchranári, ale Moorea a jeho psa sa podarilo vyzdvihnúť až na druhý deň. Záchranári z agentúry Taos Search and Rescue uviedli, že pes sa po ošetrení na miestnej veterinárnej klinike opäť stretol so svojou rodinou. 

 

Colorado hiker Rich Moore was found dead months after he was reported missing but his Jack Russell terrier, Finney, was alive, waiting by his side.

Posted by USA TODAY on Tuesday, November 14, 2023

Dostať sa na miesto bolo veľmi komplikované. "Pátrali sme tesne pod vrcholom a priamo na západ dole z hory, kde bolo lokalizované auto nezvestného," priblížila agentúra na Facebooku. Zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým. 

Nevrátili sa z túry 

Prvé nahlásenie nezvestného bolo zaznamenané 19. augusta vo večerných hodinách. Richard a jeho pes sa stratili v oblasti Blackhead Peak východne od Pagosa Springs zhruba 56 kilometrov severne od hraníc s Novým Mexikom. Nevrátili sa z túry na horu vysokú zhruba 3800 metrov. Úrady vykonali v oblasti rozsiahle pátranie, ktoré trvalo zhruba 2000 hodín. Príčina Moorovej smrti ešte nie je známa, ale miestna polícia nemá podozrenie, že by mohlo ísť o trestný čin.

Viac o téme: TragédiaTuristaColorado
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu