Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dieťa nazvané Einstein ohromilo internet: Takto si poradilo so zložitou hádankou

(Zdroj: X/TheFigen_)

NEW YORK - Väčšina detí v útlom veku je vo všeobecnosti zaneprázdnená skúmaním sveta okolo seba. Aj tie najvšednejšie alebo najľahšie úlohy si z ich strany vyžadujú veľa úsilia a premýšľania. Toto dieťa má však výnimočné schopnosti a zručnosti pri riešení problémov.

Na videu sa zdanlivo obyčajné dieťa hrá s hračkou. V skutočnosti však rieši zložitú hádanku s farebnými kruhovými blokmi a bez námahy ich umiestňuje do určených otvorov. To, čo ľudí udivuje, je pokojný a sústredený spôsob, akým dieťa plní úlohu bez známok stresu alebo tlaku. Nazvali ho preto "Einstein". 

"Brilantnosť tohto dieťaťa je nepopierateľná," vyjadril svoj úžas jeden užívateľ. Ďalší poznamenal, že schopnosť riešiť problémy nabáda deti ku kreatívnejšiemu premýšľaniu. "Nemohol som tomu uveriť a ešte aj teraz neverím," uviedla ďalšia ohromená osoba. 

Rozhodne ale nejde o jediný prípad detskej geniality. V januári tohto roka si štvorročný Teddy Hobbs z Portishead v Spojenom kráľovstve vyslúžil vyznamenanie ako najmladší člen britskej Mensy. Teddy vie plynule čítať a počítať do sto v šiestich cudzích jazykoch vrátane mandarínčiny, waleštiny, francúzštiny, španielčiny a nemčiny.

Viac o téme: DieťaGéniusIQ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu