Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dva varovné signály, že vás šéf plánuje vyhodiť: Pozor hlavne na toto!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Komik z New Yorku vo videu zverejnenom na TikToku odhalil náznaky toho, že sa vás šéf chystá prepustiť z práce. Varovným signálom je údajne aj sledovanie každého pohybu zamestnanca. Ľudia v komentároch priznali, že s podobným správaním majú skúsenosti.

Ben Sweeny, ktorý pochádza z Brooklynu, často nakrúca satirické videá, ktorých cieľom je odhaliť iróniu a pokrytectvo korporátneho sveta, vrátane paródií na manažérov, ktorí svojim zamestnancom hovoria, aby sa vrátili do kancelárie, a byrokratického vyhorenia.

Sweenyho inšpirovali rôzni šéfovia, ktorých mal počas ôsmich rokov svojho pôsobenia vo viacerých firmách. Vo svojom najnovšom videu sa rozhodol objasniť, ako sa manažér správa týždeň predtým, ako prepustí nejakého pracovníka. Vraj chce mať prehľad vo všetkom, čo robíte. "Čokoľvek robíte, pokračujte v tom, nezostane to nepovšimnuté," povedal. 

Sledovač aktivity

Komik upozornil ľudí, že šéf vám môže v nejakom momente dať dokument, v ktorom od vás bude žiadať opis vašich pracovných aktivít. "Je to v podstate sledovač aktivity, takže presne vypovedá o tom, na čo sa od pondelka do piatka každú hodinu sústredíte."

Schôdzka

V roli manažéra Ben následne imaginárnemu zamestnancovi hovorí, že sa nemusí obávať, no naplánuje si s ním schôdzku na budúci týždeň, kedy ho prepustí. Táto korporátna hra automaticky neznamená, že niekoho vyhodia, len že máte slabého manažéra. A mať takého manažéra vraj znamená, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou nebudete dobre baviť ani nepokročíte v kariére. Najlepšie je preto nechať sa vyhodiť. "Vážne, nikdy nepodpisujte výpoveď a nikdy nekončite. Nechajte ich, nech vás vyhodia, ak to bude potrebné. Postavte sa za seba. Nikdy nedovoľte, aby korporácia bez chrbtovej kosti oslabila vašu vlastnú chrbticu." 

Dva varovné signály, že
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Video na sociálnych sieťach silno zarezonovalo. "Toto je doslova to, čo urobila moja bývalá vedúca. Dúfam, že sa jej nedarí," uviedol jeden z komentujúcich. "Som na tisíc percent presvedčený o tom, že tiché prepúšťanie sa deje pravidelne na mnohých miestach," poznamenal ďalší užívateľ, pričom poukázal na znepokojujúci trend, v ktorom manažéri odháňajú zamestnancov tým, že im robia z práce peklo namiesto toho, aby ich priamo vyhodili.

Viac o téme: PrácaVýpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu