Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muž (64) chorý na COVID-19 si sňal rúško a naschvál nakašľal na svojich kolegov: Exemplárny trest!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SINGAPUR - Muž pozitívny na COVID-19 sa úmyselne vykašľal do miestnosti, kde sedeli jeho kolegovia. Dostal krátky trest odňatia slobody napriek tomu, že tvrdil, že išlo len o vtip. Vedel však, že jedna z kolegýň trpí vážnym zdravotným problémom a nákaza koronavírusom by ich mohla ešte zhoršiť.

Šesťdesiatštyriročný Tamilselvam Ramaiya, ktorý pracoval ako upratovač v investičnej holdingovej firme Leong Hup Singapore, bol v pondelok odsúdený na dva týždne za mrežami za to, že ublížil svojim spolupracovníkom a jedného z nich nakazil koronavírusom. K incidentu došlo počas obdobia zvýšených obmedzení na jeseň 2021, čo viedlo k obvineniam podľa singapurského zákona o dočasných pandemických opatreniach. 

Muž (64) chorý na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Singapur bol známy svojimi prísnymi opatreniami počas pandémie, niektoré z nich zrušil až vo februári tohto roka. Podľa The Straits Times sa Ramaiya 18. októbra hlásil do práce v logistickej kancelárii firmy. Dostal pokyn, aby sa podrobil rýchlemu antigénovému testu, ktorý bol pozitívny. 

Podľa protokolu mu bolo povedané, aby okamžite opustil budovu, ale pracovník sa namiesto toho rozhodol zostať a spojiť sa s asistentkou manažéra logistiky a 56-ročnou úradníčkou so zdravotnými problémami vrátane tých s obličkami. To si vyžadovalo, aby pravidelne podstupovala dialýzu.

Muž (64) chorý na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Obvinený Ramaiya, ktorý mal mať nasadené rúško, išiel k dverám kancelárie a vyšiel von. Potom však otvoril dvere kancelárie a vykašľal sa dovnútra s nasadeným rúškom. Obvinený to urobil dvakrát, kým dozorca logistiky nohou zavrel dvere kancelárie," uviedol vo vyhlásení námestník prokurátora Sruthi Boppana. 

Po tom, čo bol vyvedený z miestnosti, Ramaiya znova otvoril dvere, sňal si rúško a zakašľal smerom ku kolegom. Právnik tvrdil, že jeho klient nekonal zo zlomyseľnosti a žiadal, aby len zaplatil pokutu, ale súd sa nakoniec rozhodol poslať ho za mreže vzhľadom na vážne zdravotné problémy spomínanej úradníčky, o ktorých odsúdený vedel.

Viac o téme: SingapurKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu