Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pohľad na medvedie mláďa trhá srdce: Keď ho zbadali ochranári, museli okamžite zasiahnuť

(Zdroj: Facebook/MyFWC Florida Fish and Wildlife)

FLORIDA - Zamestnanci Agentúry pre ochranu rýb a divej prírody (FWC) na Floride riešili kurióznu situáciu, do ktorej sa dostalo nezbedné mláďa medveďa. Po tom, ako nešťastne uviazlo v medzere kmeňa stromu, museli využiť viaceré prostriedky na to, aby ho dokázali vyslobodiť. Našťastie sa im to podarilo.

Ochranári na Floride informovali o záchrane medvedieho mláďaťa. Po tom, ako bolo nájdené s labkou zaseknutou v kmeni stromu, museli postupovať veľmi opatrne. Uviazlo totiž veľmi nešťastne a akýkoľvek neopatrný pohyb by mu mohol spôsobiť zranenia. Biológ a príslušník FWC, ktorí ho našli, pracovali dve hodiny a snažili sa otvor čo najviac zväčšiť. Prácu im komplikovalo samotné vystresované mláďa, ktoré ich celý čas chcelo poškriabať a uhryznúť. Dokonca skúšali namočiť jeho nohu do saponátu, aby mu ľahšie prekĺzla medzerou, ale nič z toho nepomohlo. 

 

Cub Conundrum Remember that time you got stuck in an unusual predicament? Just me? Anywho…somehow this little bear cub...

Posted by MyFWC Florida Fish and Wildlife on Friday, September 8, 2023

Siahli teda po poslednej možnosti a oslovili miestneho obyvateľa, ktorý im požičal motorovú pílu. "Biológ udržiaval medveďa v čo najväčšom pokoji, zatiaľ čo nášmu dôstojníkovi sa podarilo odrezať jeden z konárov stromu," uviedla agentúra. Keď sa dvojica uistila, že medvieďa nie je zranené, pustili ho do divočiny, kde našlo svoju matku. 

FWC zároveň vydala upozornenie, že medvede sú pri hľadaní potravy s blížiacou sa jeseňou čoraz aktívnejšie. "Negatívnym interakciám s medveďmi a inými voľne žijúcimi zvieratami môžete predchádzať zabezpečením odpadkov, odstraňovaním potravinových lákadiel a dodržiavaním ďalších postupov," odporučila. 

Viac o téme: MláďaMedveďFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu