Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Žena sa s rodinou vracala domov, keď zazrela medveďa, ako niečo žerie: Preboha, veď to je...

(Zdroj: Facebook/Susan Griffith)

DAWSON CREEK - V kanadskej Britskej Kolumbii koncom augusta nakrútili grizlyho, ako trhá telo medveďa čierneho. Jedinečné, i keď pre mnohých veľmi kruté video, zachytáva, čo sa stane, keď sa v prírode stretnú dve šelmy, prípadne narazí jedna na druhú, ktorá je už mŕtva.

Videá na Facebooku zverejnila Susan Griffith z mesta Dawson Creek. "Toto je rozhodne jedna z najbláznivejších vecí, aké sme kedy videli počas cesty domov,"napísala. Na záberoch vidno, ako grizly hryzie hlavu, krk a chrbát medveďa, ktorého neskôr ťahá hore kopcom. Nie je známe, či ho zabil samotný grizly alebo iné zviera alebo zomrel prirodzenou smrťou. 

Zábery nie sú vhodné pre osoby s citlivou povahou

 

This is definitely one of the craziest things we have seen on a drive home😳😳

Posted by Susan Griffith on Wednesday, August 30, 2023

Ekológ Frank van Manen zo spoločnosti U.S. Geological Survey uviedol, že k stretom grizlyho a medveďa čierneho dochádza pomerne často."Medvede grizly sú impozantní predátori, ktorí nezriedka prenasledujú veľkú korisť ako los či bizón, ale niekedy aj čierneho medveďa. Podobné prípady sme zaznamenali aj v Yellowstonskom národnom parku. V tomto období sú medvede veľmi hladné, lebo si vytvárajú tukové zásoby na zimný spánok. Takže konzumácia čierneho medveďa, ktorý už má v tele uložený nejaký tuk, iným medveďom dáva zmysel," priblížil pre Live Science

Viac o téme: MedveďKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu