Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tragický príbeh výhercu v lotérii: Vyhral milióny, potom spáchal vraždu! V hoteli zabil...

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MICHIGAN - Je málo príbehov o výhercoch lotérie, ktorých život sa po veľkej výhre zvrtol k horšiemu. Niektorí minú všetky peniaze na luxusné veci alebo drogy, iných zneužívajú priatelia alebo rodina a zopár z nich bolo dokonca zavraždených. Tragický je aj príbeh výhercu lotérie Willieho Hurta.

Osud a skúsenosti Willieho Hurta sú dôkazom, že obrovská výhra v lotérii nie je zárukou šťastného a pokojného života. Tento Američan pochádza z Lansingu v štáte Michigan. Prvýkrát sa dostal do povedomia verejnosti, keď vyhral v lotérii Michigan Super Lotto v júni 1989. V tom čase bol ženatý a mal tri deti. V priebehu dvoch rokov sa však dostal na titulky správ z oveľa desivejšieho dôvodu. 

Willie vyhral 3,1 milióna dolárov (2,8 milióna eur) v žrebovaní Super Lotto. Svoju výhru sa rozhodol vyberať si ročnými platbami. Cena mala byť vyplácaná dvadsať rokov, pričom v každej splátke dostal 156 000 dolárov (144 000 eur). To je určite suma, ktorá zmení život a ak je správne investovaná, je to viac než dosť na to, aby žil priemerný človek pohodlne po zvyšok svojho života. Žiaľ, Willieho život sa krátko po výhre stal všelijaký, len nie pohodlný. Do dvoch rokov od výhry sa Hurt odlúčil od svojej manželky a ocitli sa v rozvodovom konaní. Zároveň začal byť závislý na cracku. V septembri 1991 ostal úplne peňazí. 

Zastrelil svoju spoločníčku

Aj keď už tieto okolnosti boli veľmi nepríjemné, od 19. septembra 1991 sa ešte zhoršili. Willie bol vtedy ubytovaný v hoteli Burkewood Inn. Podľa svedkov sa k nemu na pár dní pripojila tridsiatnička Wendy Elizabeth Kimmeyová. Dvojica sa spolu opíjala, brala drogy a kvôli hádkam upútala pozornosť ostatných hostí. Ich nezhody sa skončili tragicky, keď Wendy našli mŕtvu na podlahe hotelovej izby so strelnou ranou na hlave. Hurt sa v deň vraždy sám prihlásil na polícii v Lansingu. Podľa prokurátora Donalda Martina sa hádka, ktorá viedla k vražde Kimmeyovej, začala kvôli jeho zúrivosti, pretože už nemali žiaden crack. Právnik Malik Hodari sa pokúsil vykresliť svojho klienta v súcitnejšom svetle a vysvetlil, že sa práve rozvádza a vyrovnáva sa aj so skutočnosťou, že zostal bez peňazí. V čase vraždy boli všetky jeho deti už dospelé, aj keď nie je jasné, či s nimi udržiaval nejaký vzťah. 

 

In 1989, Willie Hurt won $3.1 million in the Michigan Super Lotto, but it led to a tragic downfall. From riches to a...

Posted by Daily Tuesday on Monday, September 4, 2023

Výhru vraj dostáva naďalej

Hurt bol v septembri 1991 obvinený z vraždy, hoci tvrdil, že si ju nepamätal. Tento výpadok pamäti viedol k tomu, že sudca Thomas Brennan nariadil psychiatrické vyšetrenie obvineného predtým, ako sa postavil pred súd. V prípade odsúdenia by mu hrozilo doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia. Predstavitelia lotérie v Michigane uviedli, že Hurt bude naďalej dostávať platby z výhry aj v prípade, že bude odsúdený. Nie je jasné, čo sa s Williem nakoniec stalo. Od septembra 1991 neboli o jeho prípade zverejnené žiadne správy.

Viac o téme: VraždaVýhra v lotériiWillie Hurt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu