Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Výherca druhého najvyššieho jackpotu v histórii je známy: Čerstvý miliardár sa len prednedávnom oženil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOSTON - V USA padol gigantický jackpot v lotérii Powerball. Len raz v histórii lotérie bola výhra vyššia. Teraz spoločnosť prevádzkujúca lotériu zverejnila meno výhercu. Je ním 60-ročný predajca elektroniky z Kalifornie Robert Salvato. Výherný tiket mu priniesol 1,73 miliardy dolárov, čo je v prepočte 1,63 miliardy eur.

Šťastie je o to väčšie, že sa Salvato tesne predtým oženil. „Myslím, že by som jej mohol dať prsteň na každý prst,“ povedal Salvato o svojej novej manželke. V lotérii dlhý čas nikto nevyhral, preto sa výsledná suma vyšplhala na takú výšku.

archívne video

Pravdivé príbehy: Kamarátka sa necháva vydržiavať

Na výhercu jackpotu sa čakalo od novembra. Až Salvatovi sa podarilo tipnúť tie správne čísla. Tiket si kúpil v meste Billerica v štáte Massachusetts v jednom železiarstve, píše time.com

Druhú najvyššiu výhru v histórii mu priniesli tieto čísla: 22, 24, 40, 52, 64 a Powerball 10. "Gratulujeme najnovšiemu Powerball miliardárovi a miliónom hráčov Powerball, ktorí vyhrali ďalšie peňažné ceny v žrebovaní," povedal predseda spoločnosti a výkonný riaditeľ Pennsylvania Lottery, Drew Svitko.

Celková suma bude Salvatovi vyplatená len v prípade, že sa rozhodne nechať si platiť v splátkach po dobu 30 rokov. V prípade jednorazovej platby je to odhadom 756,6 miliónov dolárov. Ďalším víťazom sú daňové úrady, pretože peniaze treba zdaniť.

Minulý rok Edwin Castro získal najväčšiu výhru v Powerballe všetkých čias, keď získal jednorazovú platbu viac ako 990 miliónov dolárov za jackpot vo výške 2 miliárd dolárov.

Viac o téme: VýhraVýhercaLotériaUSAPoweball
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu