Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ľudí opäť vydesili zábery tajomného lesa, ktorý akoby dýchal: Desivé a fenomenálne zároveň!

(Zdroj: Twitter/Planetary_Sec)

QUEBEC - Video nakrútené v kanadskom Quebecu zachytáva jedinečný okamih pohybu lesnej pôdy. Prírodný úkaz, ktorý vyvoláva dojem, že povrch lesa je živý a doslova „dýcha“, šokuje používateľov sociálnych médií.

Vo videu, ktoré bolo nakrútené v Kanade, naskakujú zimomriavky. Pred očami divákov sa totiž znenazdajky dvíha zemský povrch a pôda pokrytá stromami, sa pohybuje zdola nahor, ako keby dýchala. Príspevok bol pôvodne zverejnený na internete ešte v roku 2018, ale nedávno sa objavil znova a šokoval novú skupinu používateľov.

„Je to šialené, nikdy predtým som to v Kanade nevidel! Kde?" Druhý uvádza: „Je to naozaj desivé, budem o tom veľa premýšľať." Tretí sa domnieva, že „je to trochu desivé a fenomenálne zároveň.“ Napriek tomu, že video vyvoláva znepokojivé reakcie, príčinou zvláštneho úkazu je obyčajný prírodný jav. Na to, aby vznikol znepokojujúci efekt, bolo potrebné, aby sa do jedného okamihu spojilo niekoľko prvkov.

Mark Sirois zo Southern Quebec Severe Weather Network uviedol: „Keď sa pozriete na stromy v pozadí, je jasné, že vietor bol veľmi silný. Zdá sa, že lesná pôda je pokrytá machom, čiže veľká časť koreňového systému mladších stromov, je uložená v sypkom prostredí. Keď ich vietor rozhojdá, korene nadvihnú povrch a vzniká dojem, že dýcha.“

Viac o téme: StromyQuebecLesHora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu