Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muži začuli čudné zvuky vychádzajúce z prasknutého chodníka: Začali z neho vyliezať... veď to je hrôza!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

INDIA - Na Instagrame sa objavilo video, ktoré zachytáva hotovú nočnú moru mnohých ľudí. Na záberoch vidno niekoľko krokodílov, ktoré vyliezajú z praskliny v chodníku. Skupina mužov sa ich snaží zajať predtým, než sa z praskliny vyslobodia. To sa statočným Indom ale úplne nepodarí.

Partia mužov v Indii začula nejasný zvuk vychádzajúci z chodníka, ktorý vyzeral byť prasknutý. Keď sa naň pozreli bližšie, nemohli uveriť tomu, čo videli. Tri krokodíly prerazili popraskaný chodník z podzemia a hľadali cestu von. Vo videu zverejnenom na Instagrame vidno, ako sa okoloidúci zhromaždili a zachytávali plazy skôr, ako sa dostali von.

Jeden muž, oblečený v čižmách a červenom odeve, použil nástroj na potlačenie prvého krokodíla. Ten metá telom tam a späť, zatiaľ čo sa z otvoru v chodníku vynorí ďalší krokodíl. Vyslobodil sa z rozbitého cementu a "rozbehol" sa smerom ku kameramanovi, ktorý zoskočil zo zeme a podoprel si nohy o tyč. Tretí plaz zostal nehybný, pochovaný pod cementom a odhaľoval iba chrbát.

Ak by však v jeho blízkosti bolo plačúce dieťa, plaz by mohol nájsť energiu na útok. Nový výskum totiž zistil, že obojživelného dravca, najmä krokodíla nílskeho, priťahuje plač vydesených dojčiat, tvrdí Kráľovská spoločnosť. "Intenzita reakcie krokodíla kriticky závisí od súboru špecifických akustických vlastností. Naše výsledky naznačujú, že krokodíly sú citlivé na stupeň úzkosti zakódovaný vo vokalizácii fylogeneticky veľmi vzdialených stavovcov," vysvetlili experti. 

Viac o téme: KrokodílIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu