Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Aligátor v zoo sa správal veľmi zvláštne: Keď zistili, čo mu je... pozrite, čo nasledovalo

(Zdroj: Facebook/University of Florida College of Veterinary Medicine)

GAINESVILLE - Zamestnanci zariadenia St. Augustine Alligator Farm si všimli, že jeden z jej obyvateľov sa začal správať veľmi zvláštne. Podľa príspevku na Facebooku, ktorý zverejnila Vysoká škola veterinárneho lekárstva Floridskej univerzity, sa musel takmer dvestokilový predátor následne podrobiť dôkladnému vyšetreniu. Veterinári mu, našťastie, dokázali pomôcť.

Aligátor menom Brooke je obľúbený obyvateľ zoologického parku St. Augustine Alligator Farm. Minulý týždeň si personál všimol, že sa správa zvláštne. Podľa Jima Darlingtona vykazoval rôzne symptómy vrátane občasného motania hlavy. Preto bol prevezený na dôkladné vyšetrenie do univerzitnej nemocnice v Gainesville, asi sto kilometrov západne od zoo. 

Veterinárka Bridget Walkerová odobrala aligátorovi krv a absolvoval aj röntgenové a CT vyšetrenie. "Zistili sme, že Brooke má infekciu ucha. Dúfame, že sa čoskoro uzdraví," uviedla Vysoká škola veterinárneho lekárstva Floridskej univerzity na Facebooku. 

 

Brooke, a 376-pound, very popular resident of St. Augustine Alligator Farm Zoological Park for nearly 20 years, was with...

Posted by University of Florida College of Veterinary Medicine on Thursday, July 27, 2023

Veterinári ubezpečili všetkých užívateľov sociálnej siete, že aligátora počas vyšetrenia nič nebolelo. Ľudia, ktorí sledovali príspevok, boli zvedaví a zaujímalo ich, kde má vlastne aligátor uši. "Sú priamo za očami a môžu sa tesne uzavrieť, aby sa dovnútra nedostala voda," vysvetlili odborníci a boľavé ucho živočícha označili na jednej z fotografií žltým krúžkom. Po predpísaní liekov sa zviera vrátilo späť do zoo. 

Viac o téme: KrokodílZooAligátorZoologická záhradaFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu