Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Farmári sú zúfalí, zvery im ničia úrodu: Začali sa prezliekať za medveďov! Ich FOTO sú hitom

(Zdroj: Getty Images)

INDIA - Ľudí na Twitteri pobavili zábery indických farmárov, ktorí nosia kostým medveďa v snahe uchrániť úrodu pred opicami. Jeden z nich vysvetlil, že polia terorizujú desiatky opíc a úrady s týmto problémom zatiaľ nič nerobia. Tak si museli poradiť sami, a to naozaj bizarným spôsobom.

Farmári z indickej oblasti Lakhimpur Kheri v štáte Uttarpradéš čelia opičiemu teroru. No podľa všetkého sa zdá, že prišli na ten správny spôsob, ako sa s tým vysporiadať. Aby opice nepoškodili úrodu cukrovej trstiny, farmári sa uchyľujú k noseniu kostýmu medveďa. Tlačová agentúra ANI zverejnila niekoľko záberov mužov v medvedích oblekoch. Zachytávajú, ako sedia uprostred polí a dávajú pozor na vysadené plodiny. "Poľnohospodári v dedine Jahan Nagar v Lakhimpur Kheri používajú kostým medveďa, aby zabránili opiciam poškodzovať ich úrodu cukrovej trstiny," napísala agentúra na Twitteri.

Fotografie sa rýchlo stali virálnymi. Viacerí užívatelia ale upozornili, že takéto maskovanie nie je práve najšťastnejší nápad. "V Lakhimpur Kheri to nie je dobrý nápad, je to blízko národného parku Dudhwa. Súboj tigrov a medveďov je v národnom parku veľmi bežným javom," napísal jeden komentujúci. "Kto je zodpovedný za prebiehajúci konflikt medzi človekom a zvieraťom? Dinosaury? Vrabce? Nikto z nich okrem ľudí nie je za túto situáciu zodpovedný. Je najvyšší čas, aby si uvedomili, prečo sú lesy nevyhnutné," podotkol ďalší.

Pre agentúru ANI jeden z farmárov potvrdil, že situácia s opicami je naozaj vážna. "Štyridsať až päťdesiat opíc sa potuluje v tejto oblasti a poškodzuje úrodu. Obrátili sme sa na úrady, ale nevenovali tomu žiadnu pozornosť," povedal. Miestny lesník Sanjay Biswal tiež reagoval na to, čo sa aktuálne deje v Lakhimpur Kheri. Uistil farmárov, že úrad prijal všetky opatrenia, aby opiciam zabránili poškodzovať úrodu, informoval denník Hindustan Times.

Viac o téme: OpicaMedveďIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu