Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ochranári v šoku: V národnom parku sa objavil nepolapiteľný tvor, nádhera!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HARYANA - Nepolapiteľná šelma bola oficiálne videná v indickom národnom parku Kalesar naposledy v roku 1913. Úradníci sa teraz tešia z možného návratu divokého zvieraťa do tejto oblasti. Vyzerá to tak, že jeho populácia bude narastať.

V spomínanom národnom parku bol odfotografovaný tiger prvýkrát po viac ako storočí. Tamojší úradníci predpovedajú jeho potenciálny návrat do tejto oblasti. Haryana Kanwar Pal z úradu pre lesy a voľne žijúce živočíchy na Facebooku uviedol, že štát je na toto pozorovanie hrdý.

 

कलेसर नेशनल पार्क, यमुनानगर (हरियाणा) में वर्ष 1913 के बाद अप्रैल, 2023 में राष्ट्रीय पशु बाघ (टाइगर) दिखना पूरे प्रदेश...

Posted by Ch. Kanwar Pal on Thursday, April 27, 2023

Úkaz zaujal aj na Twitteri, kde viacerí užívatelia poznamenali, že zrejme nejde o úplne prvého tigra. "Je známe, že Kalesar v priebehu rokov tigre občas navštívili," komentoval kameraman Akshay Singh. Národný park Kalesar má rozlohu 53 kilometrov štvorcových a nachádza sa v predhorí Shivalik. Je známy rozmanitou prítomnosťou voľne žijúcich živočíchov vrátane leopardov, slonov, diviakov a mnohých druhov vtákov. 

Viac o téme: TigerIndiaFotopasca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu