Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bratia si od mamy požičali 600 dolárov: Neuveríte, čo s nimi spravili! Príbeh, ktorý je súčasťou histórie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WICHITA - Nedávno, konkrétne 31. mája, uplynulo 65 rokov, odkedy bol založený americký reštauračný franšízový reťazec Pizza Hut. Prvú reštauráciu reťazca, ktorý je známy taliansko-americkou kuchyňou, zahŕňajúcu hlavne pizzu a cestoviny a tiež napríklad kuracie krídelká, si otvorili vtedajší študenti, bratia Dan a Frank Carneyovci v meste Wichita v americkom štáte Kansas. V súčasnosti vo svete funguje asi 20 000 pobočiek vo viac ako sto krajinách. Majiteľom je skupina Yum! Brands, do ktorej patria reťazce ako KFC alebo Taco Bell.

Zakladatelia v súčasnosti najväčšieho reťazca špecializujúceho sa na pizzu začínali s kapitálom 600 dolárov, ktoré si požičali od matky. Malá skromná tehlová budova, v ktorej si otvorili prvú predajňu, stojí vo Wichite dodnes.

 

W 1969 roku pojawia się po raz pierwszy charakterystyczny czerwony dach restauracji Pizza Hut. Natomiast w 1980 roku powstaje unikalny pomysł na charakterystyczne ciasto Pan Pizza.

Posted by Pizza Hut on Sunday, January 16, 2011

Do konca roka 1958 otvorili šesť prevádzok a od nasledujúceho roka začali ponúkať franšízu. V roku 1977 reťazec pohltila nápojová spoločnosť PepsiCo, o dvadsať rokov neskôr sa majiteľom stala firma Tricon Global Restaurants, teraz Yum! Brands. 

 

#ThrowbackThursday bei Pizza Hut: Pizza Hut wurde 1958 von Frank und Dan Carney gegründet. Wisst Ihr wie viel Geld sie sich dazu von ihrer Mutter geliehen haben?

Posted by Pizza Hut on Thursday, November 28, 2013

Po pauze sa vrátili aj k susedom

Spoločnosť pôsobila do roku 2018 aj na Slovensku, potom sa na nejaký čas z trhu vytratila. Následne sa vrátila spolu s novým konceptom Pizza Hut Express. Momentálne sú u nás tri pobočky - všetky fungujú v Bratislave. 

Viac o téme: ReštauráciaPizza Hut
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu