Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Nomináciám na Aurela vládne Komajota

(Zdroj: Bleskovky.sk)

BRATISLAVA - Prešovská skupina Komajota vládne nomináciám na ceny slovenskej Akadémie populárnej hudby Aurel 2007.

Komajota má šancu na zisk "tučniaka" v šiestich kategóriách: Najlepší výkon hudobnej skupiny / dua, Najlepšia pieseň roka (Ráno v novinách), Najlepší videoklip (Ráno v novinách, réžia: Jaroslav "Jaris" Vaľko), Najlepší obal (Jaris - Časopriestor), Najlepší album (Časopriestor) a Objav roka.

O jednu nomináciu menej - päť nominácií, má skupina Desmod. O priazeň Akademikov budú bojovať v kategóriách: Najlepší výkon hudobnej skupiny / dua, Najlepší album (Kyvadlo), Najlepší obal (Karol Félix - Kyvadlo) a Najlepší producentský výkon (Roman Slávik). Frontman skupiny Mário "Kuly" Kollár je navyše nominovaný v kategórii Najlepší mužský spevácky výkon.

Po tri nominácie sa ušli skupinám IMT Smile (Najlepší zvuk, Najlepší producentský výkon a Najlepší mužský spevácky výkon), Horkýže Slíže (Najlepšia skladba, Najlepší videoklip a Najlepší album) a Lavagance (Najlepší výkon hudobnej skupiny / dua, Najlepší zvukový záznam a Najlepší obal).

Po dve nominácie majú: banskobystrická skupina 100 múch (Objav roka a Najlepší producentský výkon), speváčky Jana Kirschner (Najlepší ženský spevácky výkon a Najlepší zvukový záznam) a Misha (Najlepší zvukový záznam a Najlepší ženský spevácky výkon).

Po jednej nominácii získali Miro Žbirka, Zuzana Smatanová, Para, Peha a Tina. V kategórii Najlepší inštrumentalista roka sú nominovaní piati hudobníci: Juraj Kupec, René Lacko, Erich "Boboš" Procházka, Oskar Rózsa a Tomáš Sloboda.

V štyroch z jedenástich kategórií sa Akadémia musela popasovať so zhodou v počte hlasov. V kategóriách Najlepší mužský spevácky výkon a Najlepšia pieseň sú tak miesto troch štyri nominácie, spomínaní inštrumentalisti sú piati, a najviac nominovaných je v kategórii Najlepší zvukový záznam, kde sa v boji o "tučniaka" stretne až šesť nominovaných.

O nomináciách rozhodli Akademici v hlasovaní, ktoré sa skončilo v pondelok 12. mája. V súčasnosti už Akadémia hlasuje v druhom kole, v ktorom rozhodne o víťazoch hlavných i žánrových kategórií: alternatíva, hip-hop & r'n'b, folk & ethno & world music, jazz / blues a gospel. Počas odovzdávania cien sa verejnosť dozvie aj meno osobnosti, ktorú uvedú do Siene slávy.

Ceremoniál sa uskutoční 27. mája v bratislavskom divadle West v "uzavretej muzikantskej komunite". Na podujatí vystúpia Misha, Zuzana Smatanová, Komajota a Lavagance. Priamy prenos bude vysielať Fun Rádio.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu