Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Umelá inteligencia analyzovala najznámejšie VIDEO mýtického tvora: Odhalila jeho pôvod, takáto je pravda

(Zdroj: Twitter/Rowan Cheung)

BLUFF CREEK - Záhada Yetiho, známeho aj ako Bigfoot, už celé desaťročia vzbudzuje predstavivosť mnohých ľudí a napriek tomu, že okolo jeho existencie je mnoho nejasností, nadšenie z pátrania po tomto mýtickom tvorovi neutícha. Nedávno sa podarilo vďaka umelej inteligencii stabilizovať jedno z najznámejších videí, na ktorom je údajne zachytený. Technológia tak odhalila jeho skutočný pôvod.

Video, ktoré nakrútili Roger Patterson a Robert Gimlin v októbri 1967, údajne zachytáva Yetiho kráčajúceho cez oblasť Bluff Creek v Kalifornii. V jednom okamihu sa dokonca chlpatá postava otočí, pozrie sa do kamery a potom pokračuje ďalej. Práve tieto zábery sa stali pre nadšencov ľudoopa jedinečným a nespochybniteľným dôkazom o jeho existencii. Video bolo len nedávno stabilizované pomocou umelej inteligencie a výsledok pôsobenia vyspelej technológie, ktorý zdieľal na Twitteri Rowan Cheung, spomínaných nadšencov zrejme nepoteší. 

"Bez rozmazania a chvenia pôvodných záberov začína Bigfoot vyzerať ako človek v kostýme gorily," uvádza sa v príspevku. Video vyvolalo silnú odozvu u užívateľov. "Takýto istý kostým som si kúpil na Halloween," napísal jeden. Ďalší zažartoval, že "ide zjavne o chlapíka, ktorý sa vracia domov ráno po nejakom maškarnom večierku"

Bigfoot, v Kanade a v Severnej Amerike ľudovo nazývaný aj Sasquatch, je veľký chlpatý tvor podobný opici, o ktorom sa traduje, že sa pohybuje v lesoch. V priebehu rokov sa objavili stovky záznamov, ktoré tvrdia, že zachytávajú práve jeho postavu. Podľa viacerých najpresvedčivejším dôkazom je ten od Josha Highcliffa. Na videu, ktoré nakrútil na Floride, je zachytená chlpatá postava sediaca pri jazere. "Myslím, že môžem s istotou povedať, že toto je naozaj jedno z najreálnejších videí Yetiho. Nevyzerá ako nejaký chlapík v kostýme, ktorý láme strom. Toto je pre mňa určite stopercentne skutočný záznam. Žiadne CGI, žiadna úprava videa, len čistý záber a to sa mi páči," píše sa v jednom z komentárov. Odpoveď na otázku, či umelá inteligencia utlmí nadšenie priaznivcov Bigfoota, prinesie čas. Vzhľadom na to, že po ňom pátrajú už viac ako päťdesiat rokov, je to ale málo pravdepodobné. 

Viac o téme: YetiBigfoot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu