Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šéfkuchár prezradil recept na tú dokonalú zemiakovú kašu: Dve tajné ingrediencie vás prekvapia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE - Profesionálny šéfkuchár sa podelil o trik, ako pripraviť dokonalú zemiakovú kašu. Dve ingrediencie, ktoré do nej pridáva, vás určite prekvapia a možno si spočiatku budete myslieť, ako mu to len mohlo napadnúť. Vyskúšate tento recept počas varenia?

Majiteľ melbournskej reštaurácie City Larder Robbie Bell je presvedčený o tom, že ak existuje na svete jeden recept, ktorý sa musíte naučiť dobre variť, musí to byť zemiaková kaša. Na TikToku sa podelil o svoj recept, ktorá obsahuje neočakávané ingrediencie. Vo videu prezradil, že pri príprave použil zemiaky, maslo, soľ, korenie, olivový olej, mlieko, muškátový oriešok a citrón.

Postup prípravy: 

Ošúpané zemiaky dal variť v osolenej vode. Uvarené ich potom hodil na panvicu spolu s maslom a počkal, kým sa potraviny nespojili. Výslednú zmes pretlačil cez lis na zemiaky. Do roztlačených zemiakov pridal olej, mlieko, soľ a korenie a všetko zmiešal gumenou stierkou na cesto. Do kaše tiež pridal dve ingrediencie, na ktoré pri tomto jedle nedá dopustiť - muškátový oriešok a citrón

Mnohí z Robbieho sledovateľov chceli recept vyskúšať sami, hoci niektorí zostali prekvapení, keď v ňom videli muškátový oriešok a citrón. "Citrón v kaši? Čo? O tom som v živote nepočul," poznamenal jeden užívateľ. Ďalší napísal: "Muškátový oriešok a citrón. Skúsim nabudúce."

Viac o téme: ZemiakyŠéfkuchárTipy a trikyZemiaková kaša
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu