Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sedemnásobný otec žije ako šesťročné dievčatko: Vyše 20 rokov bol ženatý, takto ho odhalila manželka

(Zdroj: Instagram/stefonknee)

TORONTO - Päťdesiatdeväťročný mechanik Stefonknee Wolscht čelil po 23 rokoch manželstva ultimátu, ktoré mu stanovila jeho manželka. Kanaďan sa nakoniec rozhodol opustiť nielen ju, ale aj ich sedem detí a začal nový život s identitou, ktorá šokovala celé jeho okolie.

Transgender Stefonknee z kanadského Toronta bol síce vyše dvadsať rokov ženatý a má sedem detí, ale v súčasnosti sa rád identifikuje do role šesťročného dievčatka. Keď mu dala manželka Maria ultimátum, aby sa rozhodol, či chce byť trans alebo odísť, vybral si druhú možnosť. Nechcel totiž ďalej potláčať svoje pravé ja. Opustil svoju rodinu a začal úplne iný život. Časom si ho "adoptovala" polygamná dvojica, ktorú teraz oslovuje "mama a ocko". V súčasnosti sa oblieka do dievčenských šiat, hrá sa s bábikami, nosí vrkoče, niekedy používa cumlík a poslúcha svojich "rodičov". 

Hra mu pomohla vyrovnať sa s útrapami

Mechanik a operátor snežného pluhu je schopný otvorene rozprávať o ceste k sebapoznaniu a o problémoch, akým musel čeliť. Veľmi dobre si spomína aj na mučivé rozhodnutia, ktoré musel urobiť. Absolvoval hormonálnu substitučnú terapiu, začal žiť ako malé dievča a spoznal Adriana a Serenu, z ktorých sa stali jeho rodičia. "Adrian ma našiel na webovej stránke, išli sme na obed a bolo to naozaj dobré," povedal pre Daily Star.

Neskôr sa zoznámil s jeho manželkou Serenou a čoskoro nadobudlo ich správanie nekonvenčnú dynamiku. Wolschtovi podľa vlastných slov veková hra pomohla vyrovnať sa s útrapami zo zatknutia a uväznenia, hoci neuviedol, o aký trestný čin išlo. V určitých obdobiach trávil ako šesťročné dievča až polovicu času, teraz je to zhruba desať percent. Stále však robí to, čo bežní dospelí ľudia, čiže šoféruje alebo pije kávu, ale v roli dievčatka sa riadi tým, čo mu hovoria "rodičia". Čiže poslúchne, keď chcú, aby sa išiel napríklad okúpať, prezliecť, učesať sa alebo sa hrať. 

Život Kanaďana je teda úplne odlišný od stereotypu, ktorý mal predtým. Keď sa oženil v roku 1986, netrvalo dlho, kým si Maria všimla jeho veľký záujem o dámsky šatník. Jedného dňa ho videla, ako si prezerá dámsku bielizeň. "Spýtala sa ma na to a ja som jej povedal, že sa nepozerám na ženy, ale na oblečenie a ona mi potom niečo kúpila. Vychovávali sme spolu sedem detí, ale po viac ako dvoch desaťročiach prežitých spoločne sa všetko rozpadlo." Manželke sa zdalo, že Stefonknee sa až príliš zapájal do trans komunity. Požiadala ho, aby s tým prestal alebo odišiel. 

Pokúsil sa o samovraždu

Nasledujúce roky boli veľmi zložité. Prišiel o prácu, lebo okolie odmietlo akceptovať jeho novú identitu a na istý čas zostal bez domova. Spadol na úplné dno a pokúsil sa o samovraždu. Maria zároveň dosiahla, aby sa nesmel priblížiť k deťom. V roku 2012 bol pozvaný na svadbu svojej dcéry, ale mohol sa jej zúčastniť len pod podmienkou, že sa oblečie ako muž, nebude sa rozprávať s rodinou a bude sedieť vzadu v kostole. Podľa cirkevnej komunity je totiž posadnutý zlom. O niekoľko hodín neskôr sa opäť pokúsil ukončiť svoj život. Wolscht doplnil, že niektorí jeho deti akceptujú jeho životný štýl viac, iné menej. 

Viac o téme: TransgenderStefonknee Wolscht
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu