Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Farmári nastražili pascu: To, čo sa do nej chytilo, nečakali ani v najdivokejšom sne

(Zdroj: Youtube/Turpentine Creek Wildlife Refuge)

AVA - Farmár z mestečka Ava v americkom štáte Missouri kontaktoval rezerváciu Turpentine Creek Wildlife Refuge v Eureka Springs, aby jej personálu oznámil, že na farme chytili druh africkej mačkovitej šelmy. Tá sa pohybovalo po pozemku asi polroka, ale farmárova rodina sa domnievala, že ide o túlavú mačku s podivným vzhľadom.

Na farme nachádzajúcej sa v zalesnenej oblasti v Missouri odchytili servala stepného. Jeho prirodzeným domovom je pritom Afrika. "Nikdy neviete, čo vám deň prinesie," uviedla šéfka prírodnej rezervácie Turpentine Creek Wildlife Refuge Tanya Smithová, ktorá spolu s kolegami prišla po zviera priamo na farmu. Jej pracovníci nastražili pascu po tom, ako našli medzi balíkmi sena perie a kosti. Netrvalo to ani dvanásť hodín a do pasce sa chytil serval. Nakŕmili ho a dali prehliadnuť miestnemu veterinárovi. 

Zamestnanci rezervácie zdokumentovali služobný výjazd vo videu, ktoré bolo zverejnené na sociálnych sieťach. Smithová v ňom uvádza, že serval sa zdal byť v dobrom zdravotnom stave a bude umiestnený v Turpentine Creek Wildlife Refuge v Arkansase, kde budú pozorovať, ako zareaguje na prítomnosť ďalších zvierat. V tejto prírodnej rezervácii žije viac druhov mačkovitých šeliem vrátane tigrov, levov, púm, servalov, rysov, leopardov, jaguára a rôznych krížencov veľkých mačiek, ako sú ligre, liligre, tiligre a mačky savannah. Zároveň je domovom hyeny a veľkej skupiny medveďov. 

"Hoci bol prijatý zákon na ochranu veľkých mačiek, malé a iné druhy týchto zvierat nie sú chránené. Majitelia ich bežne vypúšťajú do ich neprirodzeného prostredia," priblížili odborníci z rezervácie. Toto bol zrejme aj prípad servala nájdeného na farme. Ide o samicu vo veku zhruba päť rokov, ktorá už preukázala, že je schopná loviť vtáky. Zatiaľ zostáva v karanténe, pretože má blchy, trpí anémiou, kvôli omrzlinám jej museli amputovať časť chvosta a čaká ju ešte dentálna hygiena. 

Viac o téme: PascaFarmaServal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu