Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šéfkuchárka prezradila recept na dokonale uvarenú ryžu: Treba dodržať tieto štyri kroky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Varenie ryže si vyžaduje veľa trpezlivosti, pretože je veľmi ľahké ju rozvariť alebo naopak nedovariť. Indická kuchárka Manisha Bhradwajová opísala štyri kroky, ako uvariť ryžu tak akurát. Tajomstvo podľa nej tkvie v prepláchnutí, kvalitnom hrnci a množstvom vody.

Kuchárka sa objavila v epizóde relácie "Inside the Factory" televízie BBC, kde moderátorke prezradila návod na varenie ryže, uvádza Daily Record. Odporúča dodržiavať pravidlo 1:2. "Ryžu robím absorpčnou metódou. Jedna odmerka ryže a dvojnásobné množstvo vody podľa objemu - to je kľúčové." V závislosti od toho, koľko porcií chcete uvariť, je dobré odmerať ryžu a vodu v samostatných miskách alebo odmerkách. Ďalej Bhradwajová odporúča dodržiavať ešte tri tipy.

Ryžu najprv prepláchnite

Začnime umytím ryže, pretože obsahuje voľný škrob. "Akýkoľvek škrob, ktorý zostane na zrnách, spôsobí, že sa upchajú. Poriadne ich opláchnite, kým z nich nepôjde číra voda." Tento proces môže trvať aj niekoľko minút. 

Šéfkuchárka prezradila recept na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Použite dobrú panvicu

Manisha odporúča použiť dobrú panvicu alebo hrniec s hrubším dnom a tesne priliehajúcou pokrievkou, z ktorej nebude unikať para. Premytú ryžu preložte do panvice, zalejte, zvýšte ohrev a zakryte pokrievkou. 

Šéfkuchárka prezradila recept na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Nechajte to tak

Ryžu nechajte variť na najtichšom plameni. Nedvíhajte veko, nekontrolujte ryžu, jednoducho ju nechajte tak, nech si robí svoje. Po desiatich minútach vypnite oheň a nechajte ďalších päť minút odstáť a podávajte.

Viac o téme: PotravinyVarenie Ryža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu