Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Unikátne VIDEO z Tatier: Potuluje sa tam početná svorka, neopakovateľný zážitok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/My sme les)

TATRY - Početná vlčia rodina bola videná v zasneženom tatranskom lese, ako prenasleduje mladého jeleňa. Občianska iniciatíva, ktorá zábery divokej prírody zverejnila na sociálnej sieti, je z činnosti vlčej svorky nadšená a rovnako sú aj užívatelia.

Unikátne zábery zverejnila občianska iniciatíva My sme les na svojom Facebooku. "Jedna z tatranskych vlčích rodín je vcelku početná a očividne vo forme. Môže tak naplno realizovať svoj ekologický potenciál. Ten okrem iného spočíva aj v regulácii počtu prežúvavcov a v zlepšovaní kondičky a zdravotného stavu tých, čo prežijú," uvádza v príspevku. 

Podľa ochranárov takéto funkčné vlčie rodiny nemajú potrebu hľadať ľahšiu korisť v podobe hospodárskych zvierat. Iné je to už ale pri svorkách, ktoré sú oslabené zastrelením jedného alebo viacerých jej členov. 

Funkcia vlkov v prírode je nenahraditeľná a ich ochrana je veľmi dôležitá. "A mimo všetky funkcie a benefity, z ktorých často nevedomky ťaží celá naša spoločnosť, sú to naozaj nádherné zvieratá, ktoré stretnúť je vždy neopakovateľným zážitkom. Je výborné, že pri dodržaní niekoľkých opatrení je nekonfliktné spolužitie medzi ľuďmi a vlkmi možné aj v našej malej a husto zaľudnenej strednej Európe!" uzatvára iniciatíva. 

Viac o téme: LesVlkTatryVlčia svorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu