Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž si kúpil nepoužívaný sklad, za ktorý niekto platil 12 rokov: To, čo v ňom objavil, ho šokovalo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SEATTLE - Muža, ktorý si kúpil starý skladovací kontajner, čakalo v jeho útrobách desivé prekvapenie. Nález, s ktorým oboznámil políciu, ju priviedol k nevyriešenému prípadu nezvestnej matky a jej dvoch detí, po ktorých pátrali pred dlhými rokmi. Za ich zmiznutie mohol otec rodiny.

Keď si George Gennai v roku 1992 kúpil neďaleko Seattlu skladovací kontajner, tajne dúfal, že v ňom nájde niečo zaujímavé a možno aj cenné. Ani vo sne by mu nenapadlo, že náhodou odhalí otrasný zločin z minulosti, ktorý policajti uzavreli ako nevyriešený. Kontajner nikto nepoužíval dvanásť rokov, no za jeho prenájom stále niekto platil. Po jeho otvorení sa začal nový majiteľ zbavovať ťažkého plastu, ktorý všetko zakrýval. Potom sa musel predierať cez hrubú vrstvu starého oblečenia. Čím viac ho odhadzoval, tým viac cítil nepríjemný zápach. Nedal sa však odradiť a pokračoval až dovtedy, kým neobjavil vrece na odpadky, v ktorom bola ľudská lebka. Okamžite zalarmoval políciu. 

Muž si kúpil nepoužívaný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Bol som vo Vietname, toto som už videl," okomentoval George desivý nález, ktorý nakoniec priviedol vyšetrovateľov k starému neobjasnenému prípadu. V kontajneri sa nakoniec našli až tri mŕtve telá. Lekárom sa podarilo identifikovať 36-ročnú Barbaru Benderovú a jej dvoch synov. Všetci boli nezvestní dlhých dvanásť rokov. Matku spolu so synmi Markom (15) a Brianom (8) zavraždili údermi do hlavy. Polícia našla na mieste aj sekeru s krvou a vlasmi. Barbara údajne podala v tom období žiadosť o rozvod. Deň predtým, ako zmizla, ju videli nakladať dodávku.

Policajné vyšetrovanie sa okamžite sústredilo na jej manžela Marka, ktorý žil v Idahu. Práve on si v apríli 1980 prenajal kontajner, za ktorý však jeho druhá manželka prestala platiť, píše agentúra AP. Muža zatkli, nakoniec sa ku všetkému priznal. Bol odsúdený na tri doživotné tresty za tri vraždy prvého stupňa. Správa o osude Barbary a jej dvoch detí bola síce krutá, ale jej matke Bette Jonesovej priniesla pokoj, pretože dvanásť rokov nevedela, či sú jej dcéra a vnuci živí alebo mŕtvi. Dokonca vraj uvažovala aj nad možnosťou, že jej dcéra vstúpila do programu na ochranu svedkov a nemohla sa skontaktovať s rodinou. "Teraz môžu byť aspoň pochovaní a odpočívať v pokoji," povedal smutne bratranec zavraždenej.

Viac o téme: KontajnerVraždaSkladGeorge GennaiBarbara Bender
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu