Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najlepší spôsob, ako pripraviť zemiaky: Na tento trik nedá žena dopustiť, ešte lacnejšie ako v rúre

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Zemiaky sú neodmysliteľnou súčasťou tradičnej slovenskej kuchyne. Ich príprava však niekedy potrápi aj skutočných expertov. Táto žena sa na Facebooku podelila so skvelým trikom, vďaka ktorému budú vaše zemiakové jedlá chrumkavé a nadýchané. Dokázala, že sa naozaj oplatí investovať do hrnca na pomalé varenie.

Existujú stovky spôsobov, ako pripraviť lahodné pečené zemiaky. Nie vždy sa to ale podarí a buď sú zemiaky príliš mastné alebo naopak vysušené. Ria McClloughová zverejnila na facebookovej stránke Slow Cooker Recipe & Tips trik, vďaka ktorému si vždy pripravíte chrumkavé a nadýchané zemiaky. Tajomstvo spočíva v hrnci na pomalé varenie, inak známom ako "slow cooker". Ako dôkaz McClloughová  zverejnila zábery chutne vyzerajúcich zemiakov. 

Najlepší spôsob, ako pripraviť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Mnohí užívatelia sociálnej siete sa zhodli na tom, že jedlo vyzerá skvele. Je však dôležité dodať, že žena použila zemiaky Navan, ktoré sú klasifikované ako voskové zemiaky, pretože pri varení držia svoj tvar. Po ošúpaní ich predvarila desať minút a potom ich nechala sušiť v pare. "Keď sa mierne ochladili, pridala som do pomalého hrnca niekoľko lyžičiek jemného olivového oleja a dala som ho na vysoký stupeň, aby bol olej horúci," uviedla. 

Aby chuť ešte viac zvýraznila, pridala k zemiakom korenie, šalviu, soľ a múku. Potom ich vložila do oleja a na vysokej teplote ich štyri hodiny nechala variť v pomalom hrnci, pričom pod vrchnák vložila utierku. Počas toho ich dvakrát otočila, aby sa uistila, že sú rovnomerne upečené. Utierka je podľa McClloughovej kľúčová, pretože zachytí prípadnú kondenzáciu a zemiaky zostanú chrumkavé. 

Najlepší spôsob, ako pripraviť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ľudia sa nevedeli dočkať, kedy ich vyskúšajú. "Mňam, vyzerajú chutne," napísal jeden z komentujúcich. "Určite ich vyskúšam," napísal ďalší. Iní sa obávali nákladov na prevádzku pomalého hrnca na štyri hodiny v porovnaní s časom, ktorý zaberie pečenie zemiakov v rúre. Prevádzka pomalého hrnca je ale podľa odborníkov podstatne lacnejšia ako vyhrievanie priemernej rúry.

Viac o téme: ZemiakyVarenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu