Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tínedžerka (19) dostala šialene vysokú pokutu: Varuje vodičov, toto za volantom radšej nerobte!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRISBANE - Austrálčanku pobúrila mastná pokuta, ktorú musí zaplatiť kvôli používaniu vaporizéra za volantom. Zachytila ju cestná kamera na detekciu mobilných telefónov. Podľa jej slov však bola obvinená neprávom, pretože v čase jazdy nepoužívala telefón. Jej príspevok vyvolal na sociálnych sieťach veľkú diskusiu.

Devätnásťročná dievčina z Brisbane plánuje bojovať s úradmi po tom, ako dostala pokutu vo výške 1078 austrálskych dolárov (cca 690 eur) za to, že bola prichytená pri vapovaní za volantom. "Celkom jasne mám v ruke vaporizér a telefón mám položený na sedadle spolujazdca. Takmer pred mesiacom som súhlasila s tým, aby sa vec prejednala na súde, ale zatiaľ som od nich nič nepočula," uviedla. 

 

Stupid... shouldn't have anything in her hands but the steering wheel! Those vapes blow up occasionally... I wonder how...

Posted by Anita Lorenz on Tuesday, December 6, 2022

V Queenslande je vaping (ktorý sa považuje za fajčenie) vo vozidle nezákonný, ak je v ňom prítomná osoba vo veku 16 rokov alebo menej. Žena však uviedla, že v tom čase cestovala sama. Jej príspevok vyvolal búrlivú diskusiu na sociálnych sieťach so stovkami komentárov od iných zmätených motoristov. "Skutočnosť, že sa tu ľudia nevedia zhodnúť na tom, čo to vlastne je, je samo osebe dostatočným dôkazom o tom, že by sa to malo prehodnotiť," napísala jedna užívateľka. 

Predstavitelia vládnej agentúry Transport and Main Roads Queensland (TMR) uviedli, že za posledný rok bolo v regióne Brisbane rozdaných viac ako 80 000 oznámení o porušení zákazu používania mobilných telefónov počas jazdy či nezapásania sa. "Obrazy kamier sú filtrované softvérom umelej inteligencie (AI). Ak sa zistí možný priestupok, záber skontroluje oprávnený dôstojník TMR, aby zistil, či bol skutočne spáchaný priestupok," priblížil hovorca TMR.

Viac o téme: FajčenieVodičPokuta Vaping
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu