Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na rodinnej FOTO sa ukrýva obrovská hrozba: Zbadáte ju? Nikdy v živote by ste ju nechceli stretnúť!

(Zdroj: Facebook/Jeremaine Agale)

CAPE YORK - Ľudia strácajú hlavu nad touto zdanlivo nevinnou fotografiou rodinného stanu postaveného pri vode, zatiaľ čo smrtiace stvorenie pláva len pár metrov od neho. Kým niektorí užívatelia sociálnych sietí predátora zbadajú okamžite, iní ho nájsť nedokážu. Odhalíte skryté nebezpečenstvo na tomto zábere?

Rodina z austrálskeho Queenslandu sa rozhodla stráviť deň oddychom pri miestnej rieke. Zrazu však vypukol absolútny chaos. Okoloidúci spravil túto mrazivú fotografiu na polostrove Cape York len chvíľu po tom, čo rodina utiekla pred obrovským krokodílom, ktorý plával priamo vedľa nich. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že ide o plávajúce poleno, pri bližšom pohľade je jasné, že je to krokodíl, ktorý pláva len niekoľko metrov od stanu postaveného na brehu. "Viem, že žijeme v krajine krokodílov, ale buďte vždy ostražití," píše sa v príspevku. 

 

JEEPERS! Always be CROC WISE in CROC COUNTRY www.aussiecampfirekitchens.com

Posted by Aussie Campfire Kitchens on Wednesday, November 16, 2022

Užívatelia Facebooku boli šokovaní z toho, ako bol krokodíl dobre maskovaný vo vode a v priebehu niekoľkých sekúnd mohol zmeniť rodinný výlet na hotovú tragédiu. "Veľké šťastie, že sú nažive, aby mohli rozprávať tento príbeh," skonštatoval jeden z komentujúcich. "Nikdy neplávajte v špinavej nečistej vode. Vždy sa uistite, že je krištáľovo čistá, aby ste videli na dno," radí ďalší. "Keď vstúpite do vody v Queenslande, už nie ste na vrchole potravinového reťazca," dodala iná osoba. 

Odborníci uvádzajú, že je dôležité zostať aspoň päť metrov od brehu v známych krokodílích vodách a zároveň zabezpečiť, aby všetky zvyšky jedla išli do koša. Taktiež vyzývajú plavcov, aby boli mimoriadne opatrní najmä za súmraku a úsvitu, kedy sú krokodíly najaktívnejšie, a aby vždy držali domáce zvieratá mimo vody. Vyhýbať sa treba aj kúpaniu v mútnej vode.

Viac o téme: KrokodílAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu