Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dramatická záchrana ženy z horiaceho bytu: Ale čo to? Hasiči jej nechtiac stiahli nohavice!

(Zdroj: Twiter/Patti Ryan)

NEW YORK - Pri nedávnom požiari na Manhattane hasiči zachránili ženu visiacu z dvadsiateho poschodia výškovej budovy. V čase, keď vypukol požiar, spala. V snahe vyskočiť z okna sa zachytila do detskej okennej ochrany. Počas jej záchrany sa taMiestne hasičské oddelenie tvrdí, že lítium-iónové batérie spôsobili tento rok v meste takmer dvesto požiarov.

V sobotu 5. novembra vypukol v budove na ulici 429 East a 52nd Street v newyorskom Manhattane požiar. Na miesto boli okamžite vyslaní hasiči, ktorí sa pustili do vysoko rizikovej záchrannej práce. Jeden z nich zachránil život obyvateľke 20. poschodia Christine Fotiovej, ktorá v čase vypuknutia požiaru spala. Srdcervúce zábery zo záchrany zachytila ​​náhodná okoloidúca Patti Ryanová.

V minútovom videu je vidno Fotiovú, ktorej byt sa rýchlo zaplnil dymom, ako sa drží na parapete. Visela z okna najmenej päť minút, kým ju hasiči zachránili. Zároveň pomohli najmenej šestnástim ďalších osobám. "Veľa si z toho nepamätám. Len si spomínam, že to bolo hrozné a cítim sa hrozne..Bez nich by som zomrela," povedala Christine, keď sa zotavovala v zdravotníckom stredisku Weill Cornell. 

Uprostred chaosu sa hasič Arthur Podgorski vyšplhal na lano a chytil ženu, ktorej ruka bola zaseknutá v detskej okennej ochrane. "Mojou úlohou bolo ísť pod obeť, podvihnúť ju a držať ju, aby hasič nado mnou mohol uvoľniť jej ruku. Keď nastanú takéto momenty, nie je priestor na chyby. Musíte spolupracovať," vysvetlil. Keď sa im podarilo uvoľniť ruku, Fotiovú spustili do bytu na vedľajšom poschodí. Následne ju hasiči previezli do bezpečia. Na záberoch vidno, ako žene v jednom momente požiarnik nechtiac stiahol nohavice a odhalil úsporné nohavičky. 

Pri požiari sa zranilo 38 ľudí vrátane piatich hasičov. Dve obete sa nadýchali ťažkého dymu a päť ďalších bolo vo vážnom stave. Požiar podľa všetkého vznikol v dôsledku výbuchu spôsobeného lítiovou batériou. Hasiči preto odporučili, aby majitelia mikromobilných zariadení s lítium-iónovými batériami, ktoré tento rok spôsobili v New Yorku takmer dvesto požiarov, prijali potrebné opatrenia, ako napríklad nenechávali zariadenia nabíjať cez noc.

Viac o téme: PožiarHasičiNew YorkManhattan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu