Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nechutný objav na pláži: Žena venčila psa, keď na piesku zbadala poriadne čudo

(Zdroj: Facebook/Helen Marlow)

STOCKPORT - Žena z Veľkej Británie pri prechádzke po pláži objavila záhadný mäsitý predmet -hrudu, ktorá merala v priemere viac ako jeden meter. Aby zistila, o čo ide, zverejnila zábery na Facebooku. Niektorí tvrdia, že to bola veľrybia placenta, iní zase odhadujú, že mohlo ísť o žalúdok alebo črevá morského živočícha.

Päťdesiatročná Helen Marlowová zo Stockportu zbadala na pláži počas dovolenky v Cornwalle záhadný mäsitý objekt. "Prechádzala som sa so psom, keď som na piesku zbadala nezvyčajne veľký biely predmet. Zdalo sa, že je to biela, mäsitá látka," prezradila. Pokúsila sa s tým pohnúť topánkou. Keď do toho štuchla, zatriaslo sa to ako veľké tučné želé. "Nikdy som nič také predtým nevidela. Jediné, čím som si mohla byť istá, bolo, že je to určite organická hmota a predpokladala som, že pochádza z mora." 

 

Soooooo, the jury is out it seems after asking about on Fb..... I spotted this on the beach nr Penzance and it appears to be a whale placenta!!!! Awesome find!

Posted by Helen Marlow on Saturday, October 29, 2022

Hruda mala priemer približne jeden a pol metra a hrúbku asi 30 až 40 centimetrov. Nezapáchala ani nejavila žiadne zjavné známky poškodenia. Pri hľadaní odpovedí si Marlowová nechala poradiť od svojho manžela a podelila sa o fotografie s námornou skupinou na Facebooku. Niektorí ľudia sa domnievajú, že je to veľrybia placenta, iní si zas myslia, že by mohlo ísť o žalúdok alebo črevá nejakého morského živočícha. Našli sa dokonca aj takí, ktorí ako možnosť uviedli meteorologický balón. 

Nech už je záhadná hmota čímkoľvek, Helen mala šťastie, že sa stretla s niečím tak zvláštnym. "Cítim sa poctená, že som videla toto stvorenie a naozaj túžim objaviť jeho pôvod a druh," dodala. 

Viac o téme: PlážČudoCornwall
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu