Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Lekár prezradil, ako sa dá odhadnúť veľkosť penisu: Stačí sa pozrieť na ruky muža

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Praktický lekár Karan Raj sa vo svojom TikTok príspevku podelil o spôsob, podľa ktorého sa dá pomocou prstov na rukách odhadnúť veľkosť mužského penisu. Tvrdí, že ide o spoľahlivý prostriedok, pretože jeho teória sa opiera o výsledky vedeckej štúdie.

Zdá sa, že porekadlu "podľa nosa spoznáš kosa" už definitívne odzvonilo. Známy britský lekár Karan Raj totiž tvrdí, že spoľahlivým znakom, ktorý súvisí s odhadom veľkosti mužského penisu, sú ruky. Teda presnejšie prsty na rukách. V TikTok príspevku sa dokonca odvoláva na urologickú štúdiu  zverejnené v časopise Asian Journal of Andrology. Uvádza sa v nej, že "kratší ukazovák v porovnaní s prsteníkom koreluje s väčším penisom". Odborník vysvetľuje, že tento jav je známy ako pomer druhej a štvrtej číslice, vypočítaný vydelením dĺžky ukazováka dĺžkou prstenníka. Čím menší je ukazovák, tým nižší je pomer 2D:4D. Menší pomer číslic poukazuje na vysokú expozíciu testosterónu v maternici. Podľa štúdie tento hormón neovplyvňuje len budúcu dĺžku penisu, ale aj dĺžku prstov. 

Niektorí užívatelia žartovali, že odteraz budú chodiť s rukami vo vreckách. "Toto nie je nekompromisné a urýchlené pravidlo, je to zaujímavá štúdia, ale v žiadnom prípade nie kniha pravidiel! Páči sa mi, ako na to reagovalo toľko ľudí," uviedol v komentároch Rajan. A čo hovoria odborníci? Veľkosť pohlavného orgánu dosahuje zhruba deväť centimetrov a je prirodzené, že sú aj kratšie alebo dlhšie. Dĺžku mužského pohlavného orgánu môže navyše dočasne zmenšiť viacero faktorov, napríklad plávanie alebo prechladnutie. Jeho dĺžku ovplyvňuje aj cvičenie alebo užívanie liekov. 

Pokiaľ ide o vzhľad penisu, existuje veľká variácia a neexistuje fixný tvar. Niektoré sú tvarované dohora, iné nadol, pričom môžu byť aj ohnuté doľava alebo doprava. Ak máte výraznejší ohyb v úde, ktorý vám spôsobuje bolesť alebo ťažkosti pri sexe, navštívte svojho praktického lekára, radia odborníci. 

Viac o téme: Penis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu