Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Policajti našli pri aute ožratú matku dvoch detí: Jej priznanie im vyrazilo dych, vypila som dve fľaše!

(Zdroj: Facebook/Elizabeth Mcknight)

CHESTER - Vo Veľkej Británii sa aktuálne pretriasa prípad matky dvoch detí, ktorá sa v auguste odmietla podrobiť dychovej skúške, keď ju policajti našli opitú na okraji rušnej cesty. Elizabeth McKnightová sa však po rozhodnutí súdu nakoniec vyhla väzeniu, pretože celý čas tvrdila, že začala piť až po tom, ako sa jej pokazilo auto.

Súd v anglickom Chesteri rozhodol v prípade McKnightovej, ktorú objavili policajti opitú 6. augusta vedľa cesty pri jej Nissane Qashqai. Matka dvoch detí dvakrát odmietla poskytnúť dychovú vzorku a policajtom tvrdila, že alkohol pila až po tom, ako zastavila, keď sa jej pokazilo auto. Takto si vraj krátila čakanie na otca, ktorý ju mal prísť vyzdvihnúť. Policajti našli dve prázdne fľaše od vína v aute pod sedadlom vodiča. Pri vyšetrovaní zároveň zistili, že uvedené auto nebolo poistené. 

 

A motorist who refused a breath test when police found her drunk on the side of a busy road has avoided jail after she...

Posted by 9 Breaking News on Thursday, October 6, 2022

Dvadsaťšesťročná Britka sa neskôr ocitla na súde, kde priznala, že neposkytla dychovú skúšku. Hrozil jej šesťmesačný trest odňatia slobody, no namiesto toho jej bol udelený len dvanásťmesačný príkaz na nápravu v komunite. Zároveň jej bol odobratý vodičský preukaz na dva roky a okrem toho musí absolvovať 60 hodín neplatenej práce plus ďalších 20 dní rehabilitačných aktivít pod probačným dohľadom. Musela tiež zaplatiť trovy konania vo výške 234 libier (268 eur). Elizabeth počas pojednávania uviedla, že trpí ADHD, úzkosťou a má dyslexiu. Zmienila sa aj o tom, že bola obeťou domáceho násilia. Prokurátor Arron Smith povedal, že policajt si všimol, že stála neisto blízko okraja cesty a neuviedla, kto šoféroval predtým, ako zastavila. Strážnik ale zistil, že vodičom bola skutočne McKnightová. "Bola zadržaná. Dôstojník si všimol, že páchla alkoholom. Mala sklenené červené oči a nezrozumiteľne artikulovala." 

Podľa probačnej správy vyjadrila mladá žena nad celou situáciou ľútosť a priznala, že sa správala nevhodne. Probační pracovníci namietali zadržanie vodičského preukazu, pričom sa odvolávali na to, že ide o nezamestnanú matku dvoch detí, ktorá ich potrebuje dopraviť a vyzdvihnúť zo školy. Právny zástupca Chris Hunt uviedol, že jeho klientka sa domnievala, že auto je poistené. Podľa neho by mala byť potrestaná najmä za to, že odmietla dychovú skúšku. Zopakoval však, že McKnightová urobila chybu v úsudku a nebola schopná riešiť situáciu rozumne, pretože bola ovplyvnená alkoholom, ktorý vypila predtým, ako sa k nej priblížila hliadka. 

"Auto bolo pokazené, takže zjavne neplánovala šoférovať. Urobila iba hlúpe rozhodnutie, že neposkytla dychovú skúšku. Ale ak neprekročila počas jazdy rýchlosť a nechystala sa sadnúť si za volant, neurobila nič zlé. Stála iba pri aute a bola opitá. Keby urobila to, o čo ju policajt požiadal, bolo by to v poriadku." Predseda senátu Roy Barron vyniesol rozsudok a povedal: "Neposkytnutie vzorky je veľmi vážny priestupok. Keby to tak nebolo, nikto by ju neposkytoval. Tak trochu predpokladáme, že ste boli opitá a preto ste to neurobili." 

Viac o téme: Alkohol za volantomDychová skúška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu